Verfijnde Verpakking Weerspiegelt Zuiverheid van Furmint Vodka

Peter Morvai creëert een visueel verhaal voor Sevenhills Distillery

De verpakking van Furmint Vodka, ontworpen door Peter Morvai, is een toonbeeld van zuiverheid en innovatie, waarbij de unieke druivenbasis van het product wordt geëerd.

Sevenhills Distillery heeft onlangs een vodka van druiven gelanceerd als aanvulling op hun succesvolle Tokaj Gin. Deze exclusieve vodka, met een jaarlijkse productie van slechts 800-1000 flessen, kan worden beschouwd als een ambachtelijk product. Het ontwerp van de verpakking is een directe afspiegeling van de zuiverheid van de vodka, terwijl het tegelijkertijd de unieke druivenbasis benadrukt. De eenvoudige typografie op het voorste etiket geeft het product een heldere eenvoud, en de zeefdruk op de fles roept op subtiele wijze het beeld van een druivenblad op.

Het ontwerp onderscheidt zich door de aandacht voor het lens-effect, waarbij de met vloeistof gevulde fles de fijne details op een spannende manier vervormt. Dit aspect voegt een extra dimensie toe aan de ervaring van de consument. De verpakking is gerealiseerd met een offset gedrukt etiket en een zeefdruk op de fles, wat bijdraagt aan de exclusieve uitstraling van het product.

De technische specificaties van de fles, met een hoogte van 340 mm en een breedte van 80 mm, benadrukken de slanke en elegante vorm. Het ontwerpteam, bestaande uit art directors László Ördögh en Dávid Drozsnyik, en grafisch ontwerper Péter Morvai, heeft nauw samengewerkt om een verpakking te creëren die zowel modern als tijdloos is.

De ontwerpuitdaging lag in het voortbouwen op en overtreffen van de eerder voor Sevenhills Distillery gecreëerde Tokaj Gin verpakking. Er zijn talloze variaties gemaakt op de illustratie van het druivenblad op de fles, die op een hedendaagse manier moest worden geherformuleerd zodat het niet de fles en het voorste etiket zou overheersen, maar toch een unieke, speciale en onmiskenbare uitstraling zou geven aan de vodka gemaakt van de druiven in de fles.

Het ontwerp van de Furmint Vodka fles is een voortzetting van de verpakking van de Tokaj Gin, maar op een meer hedendaagse en moderne manier die past bij het thema van het maken van vodka uit druiven. Het resultaat is een verpakking die niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook de rijke geschiedenis en het vakmanschap van Sevenhills Distillery belichaamt.

De erkenning van het ontwerp met de Zilveren A' Packaging Design Award in 2024 bevestigt de creatieve en professionele kwaliteit van het werk. Deze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die uitmuntende expertise en innovatie tonen. De ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verwondering en verbazing op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Graphasel Design Studio
Afbeeldingscredits: Images: Bence Boldogh
Projectteamleden: art directors: László Ördögh, Dávid Drozsnyik graphic designer: Péter Morvai
Projectnaam: Furmint Vodka
Projectklant: Seven Hills Distillery


Furmint Vodka IMG #2
Furmint Vodka IMG #3
Furmint Vodka IMG #4
Furmint Vodka IMG #5
Furmint Vodka IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp