Passievrucht Bier: Een Fusie van Kunst en Smaak

Jin Zhang's Meesterwerk Verenigt Oosterse Traditie met Hedendaags Design

In het hart van de lente onthult Jin Zhang een verfrissende bierervaring die de essentie van het seizoen en de Chinese cultuur vangt.

De verpakking van Passion Fruit bier is een viering van vernieuwing en traditie, ontworpen door de gerenommeerde Jin Zhang. Het ontwerp is geïnspireerd door de weelderige lente en de naderende viering van het Jaar van de Draak in China. De verpakking, verrijkt met elementen van passievruchttakken, vruchten, tarwearen en hop, weerspiegelt de frisse smaak van het bier en eert tegelijkertijd de Chinese draak, een symbool van kracht en geluk, dat een kernonderdeel vormt van het merk 'Gouden Draak Lente'.

Het unieke aan dit ontwerp ligt in de levendige weergave van passievruchttakken en de essentiële ingrediënten voor het brouwen van bier, zoals tarwearen en hop. Deze elementen creëren samen een dynamisch tafereel dat de verfrissende smaak van passievrucht benadrukt. De draak, een krachtig symbool in de Chinese cultuur en een representatie van de merkgeest, wordt prominent afgebeeld en versterkt de visuele aantrekkingskracht van de verpakking.

De realisatie van dit ontwerp vereiste innovatieve technologieën. De fles is vervaardigd uit ijzer, wat zorgt voor een robuuste en duurzame verpakking. Met afmetingen van 250mm in hoogte en 80mm in diameter, biedt de fles een substantiële canvas voor het kunstzinnige ontwerp.

De interactie met het product is zorgvuldig overwogen. De 1L grote ijzeren blik biedt een uitstekend displayoppervlak. De illustraties in kopergravurestijl brengen rijke details tot leven en communiceren zowel de spirituele symbolen van het merk (Chinese Draak) als de productattributen van het bier (passievrucht, hop, tarwearen). De kleurencombinatie van paars, goud en groen accentueert de passievruchtsmaak en levendige groenheid, wat resulteert in een rijk en gelaagd verpakkingsontwerp.

De ontwikkeling van dit project vond plaats in Wuhan, China, en werd voltooid binnen een maand, van februari tot maart 2024. Het product wordt verwacht op de Chinese markt te verschijnen in mei 2024. De onderliggende research benadrukt de lange geschiedenis van Jinlongquan Bier en de ambitie om een premium product te lanceren dat zowel de rijke historie als de superieure kwaliteit van het merk communiceert.

De grootste uitdaging was om een ontwerp te creëren dat de geest van Jinlongquan, de grootste bierproducent in Hubei, China, belichaamt en tegelijkertijd de zuivere eigenschappen van het bier benadrukt. Het resultaat is een verpakking die niet alleen de lange traditie van het merk uitdraagt, maar ook de consument een gevoel van kwaliteit biedt.

Deze verpakking is niet alleen een lust voor het oog, maar vertegenwoordigt ook een intellectueel eigendom van InBev Jinlongquan bier (Hubei) Co., Ltd. De erkenning van de creatieve en ingenieuze inspanningen van Jin Zhang is bevestigd met de toekenning van de Bronzen A' Verpakkingsontwerp Award in 2024, een bewijs van zijn bijdrage aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het verfraaien van de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jin Zhang
Afbeeldingscredits: Jin Zhang
Projectteamleden: Designer: Jin Zhang illustration: Jin Zhang
Projectnaam: Passion Fruit
Projectklant: Wuhan Sanbu Brand Design


Passion Fruit IMG #2
Passion Fruit IMG #3
Passion Fruit IMG #4
Passion Fruit IMG #5
Passion Fruit IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp