Revolutionaire Herpositionering van Mirinda Plus

Een Nieuwe Avondklassieker: Mirinda Plus Verpakking

Mirinda Plus, de volwassen variant van de wereldberoemde fruitige frisdrank Mirinda, heeft een opvallende visuele identiteit gekregen om zich te onderscheiden op de Egyptische markt.

In een land waar alcohol zelden de tafel siert, heeft Mirinda Plus een unieke positie verworven als de favoriete avonddrank. PepsiCo Design and Innovation heeft deze transformatie geleid door een verpakking te ontwerpen die zowel overdag als 's avonds impact maakt. De verpakking van Mirinda Plus combineert de speelse persoonlijkheid van het merk met een vleugje sap in de soda, waardoor het een ideale keuze is voor speciale gelegenheden en sociale bijeenkomsten.

Het ontwerpteam heeft zich ingezet om Mirinda Plus een iconische uitstraling te geven die het onderscheidt van zijn voorganger. De nieuwe visuele identiteit straalt volwassenheid uit en past perfect bij de Egyptische consument die op zoek is naar een verfrissende en feestelijke drank zonder alcohol. De verpakking is niet alleen aantrekkelijk, maar ook functioneel en speelt in op de culturele voorkeuren.

De innovatie van Mirinda Plus ligt niet alleen in het product zelf, maar ook in de wijze waarop het wordt gepresenteerd. De verpakking is een toonbeeld van creativiteit en technische vaardigheid, en draagt bij aan een verbeterde kwaliteit van leven door een verantwoord en plezierig alternatief te bieden voor alcoholische dranken tijdens avondevenementen.

Deze inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. In 2024 werd Mirinda Plus bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp. Deze prestigieuze onderscheiding erkent uitzonderlijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid uitstralen en is een bevestiging van de toewijding van PepsiCo Design and Innovation aan uitmuntendheid.

De herpositionering van Mirinda Plus is een voorbeeld van hoe design de perceptie van een merk kan transformeren en een nieuwe standaard kan zetten voor de industrie. Het is een bewijs van de kracht van design om niet alleen de esthetiek, maar ook de functionaliteit en de maatschappelijke impact van een product te verbeteren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PepsiCo Design and Innovation
Afbeeldingscredits: PepsiCo Design and Innovation
Projectteamleden: PepsiCo Design and Innovation
Projectnaam: Mirinda Plus Restage
Projectklant: PepsiCo


Mirinda Plus Restage IMG #2
Mirinda Plus Restage IMG #3
Mirinda Plus Restage IMG #4
Mirinda Plus Restage IMG #5
Mirinda Plus Restage IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp