Zao uit Xinghua Village: Een Nieuwe Visie op Traditionele Chinese Likeur

Chunyang Wang's Innovatieve Verpakking Brengt een Oude Likeur naar de Moderne Wereld

In een wereld waar snelheid en gemak vaak de boventoon voeren, is het soms moeilijk om de waarde van traditie te zien. Maar voor Chunyang Wang, de ontwerper van de Zao-lijn van likeurverpakkingen uit Xinghua Village, is het behoud van culturele erfenis net zo belangrijk als het aantrekken van een nieuw publiek. Wang's ontwerp combineert moderne esthetiek met de rijke geschiedenis van de likeurproductie in Xinghua Village, waardoor een unieke verpakking ontstaat die zowel jonge als internationale consumenten aanspreekt.

Xinghua Village, een bekend productiegebied voor likeur in China, heeft een lange geschiedenis van likeurcultuur die teruggaat tot wel 1500 jaar geleden. Ondanks deze rijke traditie, zijn veel jonge Chinezen overgestapt op snel te consumeren likeuren. Wang's ontwerp voor de Zao-lijn van likeurverpakkingen is specifiek gericht op deze jongere generatie, met een modern ontwerp dat de traditionele Chinese likeur een nieuw visueel imago geeft.

Hoewel de Zao-lijn een lokale likeur vertegenwoordigt, bevat het ontwerp veel moderne designelementen. Het proces van het groeien van graan tot likeur wordt afgebeeld als het belangrijkste patroon voor de verpakking in illustraties. De naam van de wijnserie, "Zao", is geïntegreerd met de Europese gotiek, en de slanke lijnen weerspiegelen de verfijnde smaak van de likeur. De decoratieve patronen laten gebruikers reizen tussen oude en moderne tijden.

De productietechnologie van de verpakking wordt voornamelijk weerspiegeld in het drukproces. De etiketten van de likeur zijn voorzien van zilveren lijnen, terwijl de doos is gemaakt met UV-donkere lijnen. Deze technieken voldoen aan de tactiele behoeften van de consument, die de textuur van het drukproces kan voelen door de verpakking zorgvuldig aan te raken. De transparante fles benadrukt de pure kleur van de likeur, waardoor de drinkervaring wordt versterkt.

Wang's ontwerp werd in september 2021 in Hangzhou gecreëerd en zal in 2021 in Xinghua Village worden geproduceerd. Het ontwerp werd bekroond met de Zilveren A' Packaging Design Award in 2023, een prijs die wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.

De uitdaging voor Wang was om een evenwicht te vinden tussen het visuele ontwerp van de Chinese lokale likeurcultuur en het populaire visuele ontwerp vanuit een internationaal perspectief. Het resultaat is een verpakking die niet alleen door Chinese jongeren wordt geaccepteerd, maar ook door buitenlandse vrienden wordt gewaardeerd. Door de traditionele likeurcultuur van Xinghua Village nieuw leven in te blazen, heeft Wang een manier gevonden om de jongere generatie te bereiken en tegelijkertijd de charme van de traditionele wijn te behouden.

De Zao-lijn van likeurverpakkingen uit Xinghua Village is een prachtig voorbeeld van hoe modern ontwerp en traditionele cultuur samengebracht kunnen worden om een uniek product te creëren dat zowel aantrekkelijk als betekenisvol is. Door de rijke geschiedenis van de likeurproductie in Xinghua Village te eren en tegelijkertijd een modern en aantrekkelijk ontwerp te creëren, heeft Chunyang Wang een verpakking gecreëerd die de toekomst van de likeurindustrie in China belichaamt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chunyang Wang
Afbeeldingscredits: Chunyang Wang
Projectteamleden: Chunyang Wang
Projectnaam: Zao from Xinghua Village
Projectklant: Chunyang Wang


Zao from Xinghua Village IMG #2
Zao from Xinghua Village IMG #3
Zao from Xinghua Village IMG #4
Zao from Xinghua Village IMG #5
Zao from Xinghua Village IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp