Innovatieve Verpakking: Simpcare's Kerstbox voor Mannen

Shichao Liu's Ontwerp Combineert Kunst met Functionaliteit

De Simpcare Kerstbox voor mannen, ontworpen door Shichao Liu van het Simpcare Design Center, is een verfrissende fusie van kunst en praktische elegantie, geïnspireerd door het feestelijke seizoen en de werken van Henri Matisse.

Deze huidverzorgingsproductenbox voor mannen is meer dan een gewone verpakking; het is een kunstwerk op zich. Met zijn kerstboomvorm en een kleurenpalet van verfrissend eierschaalblauw en zilver, trekt de box direct de aandacht. De illustraties, geïnspireerd door Matisse's 'De Dans', voegen een dynamische en elegante eenvoud toe die de vitaliteit van de feestdagen weerspiegelt.

Wat de Simpcare Kerstbox onderscheidt, is de artistieke benadering van het ontwerp. De illustraties op de verpakking, die gitaren en basketballen combineren met taferelen van rennen en dansen, roepen een dynamische energie en kerstsfeer op, terwijl ze toch een duidelijk mannelijke stijl behouden. De box is afgewerkt met een matte laminering en verfraaid met zilveren hot stamping op specifieke gebieden, wat de verpakking een luxe uitstraling geeft.

Met afmetingen van 439 mm x 120 mm x 473 mm is de box ontworpen met aparte lagen om gemakkelijke toegang te garanderen en beschadiging van de producten te voorkomen. Het openen van elke laag onthult verschillende huidverzorgingsproducten, wat de opwinding en anticipatie van het uitpakken van een kerstcadeau met verrassingen nabootst.

De ontwikkeling van de Simpcare Kerstbox voor mannen begon in november 2023 en werd officieel gelanceerd op de Simpcare Tmall-website op 1 december 2023. Tegelijkertijd werd het beschikbaar gesteld in de offline Tmall Hey Box. Het ontwerp richt zich op mannelijke gebruikers en is zorgvuldig ontworpen om aan hun echte behoeften te voldoen en praktische bruikbaarheid te prioriteren.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van deze verpakking was het voldoen aan de esthetische smaak van mannelijke gebruikers en tegelijkertijd een kerstsfeer oproepen. Dit is bereikt door een revolutie in vorm, interne verpakking en materiaalkeuze, zonder de eenvoudige elegantie uit het oog te verliezen. De unieke kerstboomvorm, het verfrissende kleurenpalet, de levendige illustraties en de gelaagde binnenkant maken deze verpakking intrigerend en praktisch voor mannen.

Deze ontwerpinnovatie is niet onopgemerkt gebleven; de Simpcare Kerstbox voor mannen werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Simpcare
Afbeeldingscredits: Simpcare
Projectteamleden: Shichao Liu, Simpcare Design Center
Projectnaam: Simpcare Christmas Box For Men
Projectklant: Simpcare


Simpcare Christmas Box For Men IMG #2
Simpcare Christmas Box For Men IMG #3
Simpcare Christmas Box For Men IMG #4
Simpcare Christmas Box For Men IMG #5
Simpcare Christmas Box For Men IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp