Sakura Shimizu: Verpakking die de schoonheid van bloemen benadrukt

Een uniform grijze verpakking die de kleur en pracht van bloemen accentueert

Als onderdeel van een brandingproject voor een bloemenkunstenaar is deze verpakking ontworpen om de kleur en schoonheid van de bloemen zelf te benadrukken. Alle tools van het merk zijn gehouden in een uniforme grijze kleur. Deze grijstint geeft consumenten een beeld van waardigheid en kwaliteit, maar leidt niet af van de bloemen zelf.

De achromatische bloemenboxen en papieren zakken zorgen ervoor dat de levendige kleuren van de bloemen opvallen. Het product is ontworpen om het werk van de kunstenaar op zijn best te presenteren.

Om de oprechte houding van Sakura Shimizu ten opzichte van bloemen direct uit te drukken, hebben we een symbool ontworpen met behulp van de typografie van het Chinese karakter voor "花" dat bloem betekent. We hebben de vorm eenvoudig gehouden om niet in de weg te staan van de bloemenkunst, die de ster van de show is, en we hebben de elementen verminderd tot ze net leesbaar zijn.

De verpakking bestaat uit verschillende formaten, waaronder papieren zakken (groot en klein), bloemenboxen (groot, klein en lang) en herbariumgeschenken. De specificaties van elk formaat zijn zorgvuldig bepaald om de bloemen op de best mogelijke manier te presenteren.

De bloemenbox is omhuld, zodat deze eruit kan worden gehaald en als display kan worden gebruikt. Het is ontworpen om harmonieus te zijn met het interieur van de koper. Het hele potje van het herbariumgeschenk is bedekt met grijs papier, zodat de binnenkant niet zichtbaar is. Het herbariumgeschenk is zo ontworpen dat wanneer de ontvanger het cadeau uitpakt, hij of zij onder de indruk zal zijn van de levendige kleuren van de bloemen.

Deze verpakking is sinds juni 2018 in gebruik in Sapporo, Japan. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de branding van bloemenkunstenaars en bloemisten in Japan. Om zich te onderscheiden van andere merken, is ervoor gekozen om de typografie van Japanse karakters te gebruiken als symbool voor het merk. Hiermee wordt de status van Sakura Shimizu als Japanse bloemenkunstenaar benadrukt.

Deze verpakking heeft de Platinum A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design in 2022. Deze prestigieuze award erkent uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die getuigen van ongeëvenaard professionalisme en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het ontwerp van Sakura Shimizu is een voorbeeld van grensverleggende esthetiek, kunst, wetenschap, design en technologie, en draagt bij aan het maken van de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nobuya Hayasaka
Afbeeldingscredits: Nobuya Hayasaka
Projectteamleden: Creative Director:Hitoshi Kobayashi Art Director:Nobuya Hayasaka Designer:Nobuya Hayasaka
Projectnaam: Sakura Shimizu
Projectklant: Nobuya Hayasaka


Sakura Shimizu IMG #2
Sakura Shimizu IMG #3
Sakura Shimizu IMG #4
Sakura Shimizu IMG #5
Sakura Shimizu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp