Wu Xing: Een Uniek Verpakkingsontwerp dat de Vijf Elementen Vertegenwoordigt

Een Meesterwerk van Siwei Lai

Inleiding

Siwei Lai presenteert met trots "Wu Xing", een serie werken die de vijf elementen categoriseert op basis van hun kenmerken en deze interpreteert aan de hand van dieren. Om de cyclus van gram en symbiose in de vijf elementen te benadrukken, voegde Lai in elke illustratie een zonsopgang en zonsondergang toe, die het begin en het einde van de dag vertegenwoordigen.

Uniek Verpakkingsontwerp

Het schilderijdoosje is de belangrijkste ontwikkeling in de structuur en straalt een gevoel van hardcover en klassiek uit. Van een boekvormig doosje tot een uitvouwbare verpakking die onafhankelijk een displayrek wordt, elke kaart van "Wu Xing" kan volledig worden getoond in deze speciale verpakkingsstructuur.

Specificaties

De afmetingen van de buitenste doos zijn W18×L27×H4 cm. Na het uitvouwen wordt het een displaystandaard met de afmetingen W53×H22.5×D9 cm.

Onderzoek en Uitdagingen

Het project begon in januari 2021 en werd in april 2021 voltooid in Taichung City, Taiwan. Tijdens het onderzoek communiceerde het ontwerpteam intensief met de klant en definieerde het de toon en stijl van het merk. Daarnaast werden er uitgebreide tests en aanpassingen gedaan aan de verpakkingsstructuur om ervoor te zorgen dat alle kaarten tegelijkertijd volledig zichtbaar waren en het volume tijdens het verpakken en transporteren werd verminderd.

Prijzen en Erkenning

Het ontwerp van "Wu Xing" werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit, expertise en innovatie. Het ontwerp van "Wu Xing" wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Conclusie

Siwei Lai heeft met "Wu Xing" een uniek verpakkingsontwerp gecreëerd dat de vijf elementen op een originele en betoverende manier vertegenwoordigt. Met de speciale verpakkingsstructuur kunnen alle kaarten volledig worden getoond, waardoor de schoonheid en betekenis van elk element tot leven komen. Het winnen van de Zilveren A' Design Award is een erkenning voor het uitzonderlijke vakmanschap en de innovatieve benadering van Lai. "Wu Xing" is een ware aanwinst voor de wereld van verpakkingsontwerp en een must-have voor liefhebbers van kunst en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SIWEI LAI
Afbeeldingscredits: SIWEI LAI
Projectteamleden: SIWEI LAI
Projectnaam: Wu Xing
Projectklant: SIWEI LAI


Wu Xing IMG #2
Wu Xing IMG #3
Wu Xing IMG #4
Wu Xing IMG #5
Wu Xing IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp