Silence in All: Een Luxueuze Renovatie van een Oud Huis

Ontworpen door Wei Han Shih

Inleiding

De betekenis van inclusiviteit en neutraliteit wordt gesymboliseerd door de uitbreiding van grijstinten in de algehele ruimte van Silence in All. De lage toon, convergentie en rijkdom worden weerspiegeld in het gebruik van verschillende tinten grijs. Dit ontwerp sluit ook aan bij de interesse van de eigenaar in inkttekeningen en kunst. Door het combineren van verschillende materialen wordt de schoonheid en eeuwigheid van het leven gebeeldhouwd door de rijke nerf van natuurlijke materialen.

De algehele structuur van Silence in All wordt weerspiegeld in verschillende tinten grijs. Door natuurlijke leistenen te combineren met glas, grijze spiegels en andere reflecterende en visueel transparante materialen, toont de ruimte binnen de smalle en lange basis een rijke en veranderende schoonheid van hiërarchie. Uitgerust met wandkasten, dubbelzijdige kasten, glazen kasten en ander kleurflitsend meubilair om het ruimtelijke effect te vergroten, wordt er een efficiëntie bereikt die zowel functioneel als esthetisch is.

De realisatie van Silence in All maakt gebruik van verschillende technologieën en materialen, waaronder natuurlijke dunne gesinterde stenen, Italiaanse verf, glazen tegels, geschilderd glas, architectonisch beton, laminaat, dubbelgekleurde kasten, groene bouwmaterialen, aluminium-kunststof panelen, spuitleisteen en tegels.

Deze renovatie van een 40 jaar oud huis vereiste de herstructurering van de basisstructuur door het versterken van de waterdichte uitrusting en het verhogen van de basis, om overstromingsproblemen veroorzaakt door de oorspronkelijke vloer op te lossen. Vervolgens werden de ontvochtigingsleidingen naar buiten verlengd met Fiberock (pulpvezelpleisterplaat), een groen bouwmateriaal dat schimmelwerend, vochtbestendig en geluiddicht is. Daarnaast werden methoden toegepast om de hoge balken en kolommen te verzachten om de aangeboren problemen van het huis aan te pakken. Over het algemeen is de ruimte opnieuw ontworpen om een soepele en handige verkeersstroom te bieden voor het dagelijks leven.

De algehele ruimte van Silence in All is opgedeeld in een garage, een openbare ruimte, een privéruimte en een kelderopslagruimte. Elk gebied is uitgerust met wandkasten, dubbelzijdige kasten, houten kasten, glazen kasten en meer, om het gebruik van de ruimte tot leven te brengen. In deze smalle en lange ruimte spelen lineaire scheidingswanden en natuurlijke nerf van de materialen een belangrijke rol bij het creëren van een harmonieus en consistent ingetogen gevoel.

Het project Silence in All werd in september 2018 in Taiwan voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en maakt gebruik van natuurlijke dunne gesinterde stenen, grijze glazen, geschilderd glas, glazen tegels en meer, om een ingetogen, stabiel en toch luxueus gevoel te creëren. Het ontwerp weerspiegelt de interesse van de eigenaar in inkttekeningen en kunst, en de uitbreiding van grijstinten en natuurlijke nerf roept een rijke sfeer op.

De renovatie van Silence in All bracht verschillende uitdagingen met zich mee, waaronder de hoogtebeperkingen en overstromingsproblemen van het oorspronkelijke huis. Deze werden overwonnen door de basisstructuur opnieuw te ontwerpen, waterdichte maatregelen te nemen en gebruik te maken van schimmelwerende, vochtbestendige en geluiddichte materialen. Daarnaast werden lichte en dunne natuurlijke gesinterde stenen gebruikt om ruimte te creëren, terwijl grijze spiegels, glazen tegels en geschilderd glas met transparante en reflecterende eigenschappen een gevoel van transparantie en uitbreiding geven.

Met Silence in All heeft de ontwerper inspiratie gehaald uit stromend water en schilderijlijsten en deze getransformeerd in elk hoekje van het huis. Door de uitbreiding van nerf van natuurlijke materialen en grijstinten wordt een zwevende, verhalende sfeer gecreëerd. Natuurlijke dunne gesinterde stenen en rijke lijnen benadrukken het unieke karakter van de ruimte door gebruik te maken van dezelfde grijstinten.

Afbeeldingen met dank aan DiPit Design Co., Ltd.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van best practices uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei-Han Shih
Afbeeldingscredits: DiPit Design Co., Ltd.
Projectteamleden: Wei-Han Shih
Projectnaam: Silence in All
Projectklant: Wei-Han Shih


Silence in All IMG #2
Silence in All IMG #3
Silence in All IMG #4
Silence in All IMG #5
Silence in All IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp