Elegante en Duurzame Metalen Beker voor Outdoor Recreatie

Een veelzijdige beker ontworpen door Takanori Urata voor sunsetclimax

Deze beker is ontworpen voor het Japanse outdoor merk sunsetclimax, met als doel een mooie en elegante vorm te creëren die past bij het concept van een draagbare vakantievilla. Daarnaast streven we ernaar om een product te bieden dat langdurig gebruikt kan worden, niet alleen iets om te consumeren. Daarom hebben we gekozen voor een eenvoudige en mooie vorm en duurzame materialen waar je nooit op uitgekeken raakt. sunsetclimax is geen massamerk, maar richt zich op kwaliteit, zelfs in kleine hoeveelheden. We hebben een assortiment producten die gebruik maken van de vaardigheden van uitstekende Japanse ambachtslieden en ons doel is om ervoor te zorgen dat Japans vakmanschap in de toekomst blijft bestaan, en om te werken voor consumenten die kunnen genieten van producten die vol zitten met deze technologieën. Producten die langdurig gebruikt kunnen worden, zijn het meest milieuvriendelijk. Het ontwerp van de beker sluit aan bij dit merkconcept.

Deze veelzijdige beker is speciaal ontworpen voor outdoor recreatie, zoals kamperen. Het is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal 304 dat uitstekend bestand is tegen corrosie. Door middel van een metaalspinproces is het gevormd tot een prachtige vorm. De afwerking is parelgestraald om de schaduwwerking van de vorm maximaal te versterken. Op de bodem is een elegant merklogo ontworpen.

De beker kan op verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt hem bijvoorbeeld als kom gebruiken of met een afneembaar handvat. Het afneembare handvat is gemaakt van titanium om de beker in balans te houden. Het kan ook als handvat gebruikt worden wanneer de beker boven een open vuur geplaatst wordt. Het handvat kan veilig aan de beker worden bevestigd door de origineel ontworpen siermoer aan te draaien, zodat je veilig kunt eten, zelfs als je hete soep eet. Bovendien is het handvat gemakkelijk op te bergen en compact mee te nemen.

De beker wordt volledig in Japan geproduceerd, met zorg in een fabriek in Tokyo, één voor één. Het productieproces omvat onder andere het snijden van het materiaal met behulp van lasersnijden en het buigen van twee nauwkeurig gevormde onderdelen. Net als de beker zelf, is ook het handvat parelgestraald om de schaduwwerking van de vorm te versterken.

De afmetingen van de beker zijn 128 mm breed, 128 mm diep en 58 mm hoog, met een gewicht van 148 gram. Het handvat heeft een breedte van 110 mm, een diepte van 20 mm en een hoogte van 20 mm, met een gewicht van 40 gram. Beide worden geleverd met een origineel opbergtasje gemaakt van Alcantara.

Deze beker is niet alleen functioneel, maar ook een esthetisch hoogstandje. Het is een premium product dat perfect past bij de outdoor lifestyle en dat langdurig gebruikt kan worden zonder dat het gaat vervelen. Met zijn mooie vorm en duurzame materialen is het een waardevolle aanvulling op elke kampeeruitrusting.

Deze beker is gelanceerd door sunsetclimax in mei 2021 en heeft al erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Keukenmeubilair, Apparatuur en Inrichting in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met deze elegante en duurzame metalen beker kunnen outdoor liefhebbers genieten van hun favoriete activiteiten in stijl. Het is een perfect voorbeeld van Japans vakmanschap en een must-have voor iedereen die van kamperen houdt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Takanori Urata
Afbeeldingscredits: sunsetclimax inc.
Projectteamleden: Takanori Urata
Projectnaam: Metal
Projectklant: Takanori Urata


Metal IMG #2
Metal IMG #3
Metal IMG #4
Metal IMG #5
Metal IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp