United Cinemas Parcocity Urasoe: Een Futuristisch Filmtheater in Okinawa

Een Unieke Bioscoopervaring in het Hart van Urasoe

Als je op zoek bent naar een futuristische filmervaring in Okinawa, dan is United Cinemas Parcocity Urasoe de plek om naartoe te gaan. Dit indrukwekkende bioscoopcomplex, ontworpen door Shuwa Tei en Kunihisa Akiyama, biedt een unieke mix van technologie, design en entertainment.

United Cinemas Parcocity Urasoe is gelegen in Urasoe City, Okinawa Prefecture, Japan. Okinawa heeft een turbulente geschiedenis gekend, met de enige slag die op Japans grondgebied heeft plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het team achter dit project wilde de herinneringen aan het verleden overwinnen door middel van een futuristisch ontwerp met behulp van lijnen als motief. Deze lijnen symboliseren niet alleen de geschiedenis, maar ook de voortdurende verbinding tussen het verleden en de toekomst, en de richting naar een hoopvolle toekomst.

In de afgelopen jaren zijn veel commerciële ontwerpen, waaronder entertainmentfaciliteiten, gericht op organische materialen en eenvoudige ruimtelijke expressies. Het team achter United Cinemas Parcocity Urasoe wilde deze trend doorbreken en opnieuw nadenken over een futuristisch ontwerp. Het resultaat is een bioscoopcomplex dat zowel uniek als baanbrekend is.

Wat United Cinemas Parcocity Urasoe onderscheidt van andere bioscopen is de verscheidenheid aan speciale filmformaten die hier worden aangeboden. Het complex beschikt over drie speciale theaters: Imax, 4dx en ScreenX, naast acht reguliere bioscoopzalen. Het Imax-theater is een van de grootste in West-Japan en biedt een meeslepende kijkervaring. Met de 4dx-technologie kunnen bezoekers genieten van bewegende stoelen, water- en luchteffecten, terwijl ScreenX een driedimensionale kijkervaring biedt met een scherm aan drie zijden.

Om deze geavanceerde filmformaten te ondersteunen, maakt United Cinemas Parcocity Urasoe gebruik van state-of-the-art technologieën. Het complex is uitgerust met een Imax-lasersysteem, een 4dx-systeem en een ScreenX-systeem. Daarnaast is er een volledig geautomatiseerd projectiesysteem, een digitaal bewegwijzeringssysteem en een geavanceerd verlichtingssysteem met meerkleurige led-lijnen. Het beheer van het theater wordt verzorgd door het Sony Theater Management System.

United Cinemas Parcocity Urasoe heeft in totaal 12 schermen en biedt plaats aan 1655 bezoekers. Naast de theaters zijn er ook faciliteiten zoals een kleedkamer voor artiesten, een projectiekamer en een personeelsruimte. Het Imax-theater maakt gebruik van geavanceerde technologie uit Canada, terwijl de 4dx- en ScreenX-technologieën uit Korea komen. Het bouwbedrijf Takenaka Corporation, een grote aannemer, was verantwoordelijk voor de realisatie van het project en is ISO9001-gecertificeerd.

United Cinemas Parcocity Urasoe is niet alleen een bioscoop, maar ook een belangrijk onderdeel van een groter commercieel complex. Het complex bevindt zich op de derde verdieping van een groot winkelcentrum en dient als een blikvanger en symbool van het complex. Het ontwerp van het bioscoopgebouw is duidelijk futuristisch en onderscheidt zich van andere winkelruimtes. Het is een uitnodigende en opvallende ruimte die bezoekers verwelkomt met zijn unieke uitstraling.

Het ontwerp van United Cinemas Parcocity Urasoe bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Zo moest er bijvoorbeeld rekening worden gehouden met geavanceerde akoestische ontwerpen om de geluidskwaliteit in het Imax-theater te optimaliseren. De vloer van het theater moest extra dik zijn om trillingen te verminderen. Daarnaast vergde het creëren van de gebogen wanden en het perfect afwerken van de led-lijnverlichting veel precisie en vakmanschap.

De ruimtes in United Cinemas Parcocity Urasoe ademen een futuristische sfeer uit. De witte ruimtes met gebogen wanden en blauwe led-lijnverlichting creëren een gevoel van een ruimteschip of een architectuur uit de nabije toekomst. Het ontwerp van het complex wekt hoge verwachtingen op voor de films die er vertoond worden.

United Cinemas Parcocity Urasoe is niet alleen bedoeld voor de lokale bevolking van Okinawa, maar ook voor reizigers van ver. Het complex is gelegen in een veelbelovend gebied met jachthavens, resortontwikkelingen en geplande woningbouw langs de kustlijn. Het is een bestemming op zichzelf, waar bezoekers kunnen genieten van een unieke en futuristische filmervaring.

United Cinemas Parcocity Urasoe is niet alleen een bioscoop, maar ook een architectonisch meesterwerk dat de grenzen van design, technologie en entertainment verlegt. Het is een plek waar bezoekers kunnen genieten van de nieuwste filmformaten en ondergedompeld worden in een futuristische omgeving. Of je nu een lokale inwoner van Okinawa bent of een reiziger van ver, United Cinemas Parcocity Urasoe is een must-visit bestemming voor filmliefhebbers en designliefhebbers.

Afbeeldingen met dank aan: Toshiyuki Yano


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kunihisa Akiyama
Afbeeldingscredits: Main Image,#1,#2,#3,#4:Photographer / Toshiyuki Yano,
Projectteamleden: Chief Interior Designer:Shuwa Tei, Interior Designer:Kei Sagara, Graphic Designer:Rei Ishii, Archtectect:Hironobu Imamura, Mechanical and Electric:Nao Uda Lighting Chief Designer:Shinji Yamaguchi, Lighting Designer:Yayoi Aota, Director: Kunihisa Akiyama, Project Manager:Takahiro Suefuji,
Projectnaam: United Cinemas Parcocity Urasoe
Projectklant: Kunihisa Akiyama


United Cinemas Parcocity Urasoe IMG #2
United Cinemas Parcocity Urasoe IMG #3
United Cinemas Parcocity Urasoe IMG #4
United Cinemas Parcocity Urasoe IMG #5
United Cinemas Parcocity Urasoe IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp