Residentieel Ontwerp: My Boundary

Een Modern en Duurzaam Meesterwerk in Taoyuan, Taiwan

Als we een goed ontwerp kopen, vertegenwoordigt onze aankoop onze erkenning en verantwoordelijkheid voor het milieu. Telkens wanneer we consumeren, kiezen we wat voor wereld we willen leven.

In het hart van Taoyuan, Taiwan, bevindt zich een uniek residentieel ontwerp genaamd My Boundary. Dit meesterwerk, ontworpen door Yi-Yun Chang, is een perfecte combinatie van moderniteit, functionaliteit en duurzaamheid. Het ontwerp weerspiegelt de filosofie van de ontwerper om energiezuinigheid en milieubewustzijn te integreren in elk aspect van het project.

Met een oppervlakte van 69,42 vierkante meter is My Boundary een toonbeeld van efficiënt ruimtegebruik. Het ontwerp maakt gebruik van glazen wanden en glazen blokken om de ruimte op te delen en tegelijkertijd natuurlijk licht binnen te laten. De interactie tussen licht en schaduw creëert een dynamische en levendige sfeer in het interieur.

Wat dit ontwerp echt onderscheidt, is het gebruik van duurzame materialen en technologieën. Het gebouw is geconstrueerd met behulp van koolstofarm hout en multiplex, dat is behandeld met een hoogtemperatuurproces om de noodzaak van formaldehyde-verwijderingsproducten te elimineren. Dit vermindert niet alleen het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, maar zorgt ook voor een gezondere leefomgeving.

De decoratieve materialen in My Boundary zijn zorgvuldig gekozen om zowel esthetisch als milieuvriendelijk te zijn. De TV-wand is versierd met recyclebare stenen wandtegels gemaakt van PP-schuim, waardoor het gebruik van niet-afbreekbare materialen wordt verminderd. De kasten zijn gemaakt van duurzaam multiplex en de muren zijn opgebouwd uit glazen blokken met een milieuvriendelijke coating.

Naast het duurzame aspect van het ontwerp, is My Boundary ook een visueel meesterwerk. De semi-circulaire decoratie in de hoofdslaapkamer voegt niet alleen een speels element toe aan de ruimte, maar creëert ook een gevoel van ruimtelijkheid. Schaduwen en kleuren veranderen bij elke stap die je zet, waardoor een boeiende en dynamische ervaring ontstaat.

Yi-Yun Chang, de visionaire ontwerper achter My Boundary, heeft met dit project een statement gemaakt. Door te streven naar energie-efficiëntie en duurzaamheid zonder concessies te doen aan esthetiek en functionaliteit, heeft hij laten zien dat verantwoord ontwerpen mogelijk is.

My Boundary is niet alleen een prachtig residentieel ontwerp, maar ook een inspiratiebron voor anderen. Het project heeft de bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische vaardigheden en bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met My Boundary heeft Yi-Yun Chang bewezen dat duurzaamheid en stijl hand in hand kunnen gaan. Dit ontwerp is een voorbeeld van hoe we kunnen streven naar een betere wereld, waarin design niet alleen mooi is, maar ook verantwoord en milieuvriendelijk.

Afbeeldingen met dank aan Guan Pin.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi-Yun Chang
Afbeeldingscredits: Guan Pin
Projectteamleden: Director: Chang Yi Yun
Projectnaam: My Boundary
Projectklant: Yi-Yun Chang


My Boundary IMG #2
My Boundary IMG #3
My Boundary IMG #4
My Boundary IMG #5
My Boundary IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp