Santacove: Een Japanse oase van rust en eenvoud

Een unieke woning geïnspireerd door traditionele Japanse architectuur

Home is een toevluchtsoord weg van de drukke wereld en een haven voor het kalmeren van de ziel, waardoor mensen de glitter kunnen laten vallen en terug kunnen keren naar het leven. Door te verwijzen naar het ontwerp van traditionele Japanse huizen, gekenmerkt door respect voor de natuur en eenvoud, en de zoektocht naar een rustig en vredig leven, heeft het ontwerpteam succesvol een woonruimte gecreëerd die natuur, menselijkheid en spiritualiteit integreert.

Het project haalt ontwerpinspiratie uit traditionele Japanse woningen. De ruimtelijke relatie tussen het interieur en de buitenkant is niet zo duidelijk afgebakend als die van westerse klassieke architectuur. De ontwerpers maakten gebruik van roosters, glas en landschappen in de binnenplaats om een reeks grijze ruimtes te creëren tussen het interieur van de woning en de straat buiten. De visuele en ruimtelijke scheiding maakt de elegante leefruimtes onafhankelijk en geïntegreerd, waardoor een ruimte met een rijke inhoud ontstaat.

Geïnspireerd door traditionele esthetiek zoals zen en theeceremonie, maken traditionele Japanse huizen zelden gebruik van overdreven kunstmatige materialen, prachtige kleuren en objecten. Geïnspireerd door deze kenmerken van traditionele Japanse woningen, hebben de ontwerpers speciaal verschillende soorten natuurlijke materialen geselecteerd en hun eigenschappen en texturen benadrukt. Wat betreft de textielkeuze, gaf het team ook de voorkeur aan eenvoudige en pure stoffen met originele kleuren.

De unieke Japanse esthetische stijl komt ook tot uiting in decoratieve objecten overal, zoals de droge landschapstuin, een schilderij van de berg Fuji in de stijl van Ukiyoe, een ijzeren theepot, een vaas die op een steen lijkt, dode takken en planten, evenals eenvoudige en elegante bloemsierkunst, die puur en zuiver zijn. Het contrast tussen de natuurlijke sfeer en de zen-cultuur en de verweving van dagelijkse ontspanning en een gevoel van ceremonie in het leven weerspiegelen de nauwkeurige controle van de ontwerper over de Japanse esthetiek.

Deze woning heeft eenvoudige ruimtelijke structuren die bijna alleen bestaan uit vloeren, kolommen en een dak. Er zijn bijna geen scheidingswanden in de ruimte omdat de ontwerpers de openheid en natuurlijke integratie van de architectuur benadrukten.

In een ruwe, onafgewerkte woning is het een uitdaging om een ruime en open maar stille en private ruimtelijke structuur te creëren, een gecultiveerde leefruimte vol levensplezier te construeren en een esthetische sfeer te vormen. Het ontwerpteam is erin geslaagd om deze uitdagingen te overwinnen.

Het ontwerpteam heeft met succes een woonruimte gecreëerd die natuur, menselijkheid en spiritualiteit integreert. Het project haalt inspiratie uit het concept van de geïntegreerde buitenkant en buitenkant van traditionele Japanse huizen en voldoet aan de gediversifieerde en veranderende behoeften van het moderne leven. Het past ook de visuele en emotionele eisen van mensen aan en realiseert het spirituele genot en de overgang van de natuur.

De Santacove-woning, ontworpen door Link Life en onder leiding van hoofdontwerper Luo Yan, is een eerbetoon aan de traditionele Japanse architectuur en een oase van rust en eenvoud in het drukke stadsleven. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor natuurlijke materialen en esthetiek, biedt Santacove een harmonieuze en inspirerende leefruimte voor de bewoners.

De Santacove-woning, gelegen in het Shunde District, Foshan, Guangdong Province, China, is een voorbeeld van tijdloos design dat de tand des tijds zal doorstaan. Met zijn Japanse stijl en minimalistische esthetiek, is Santacove een ware kunstzinnige uitdrukking van de moderne levensstijl.

Deze woning heeft terecht erkenning gekregen en is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent het uitzonderlijke vakmanschap, de innovatie en de artistieke vaardigheid die in dit ontwerp zijn tentoongesteld.

Met Santacove heeft Link Life een meesterwerk gecreëerd dat de schoonheid van de natuur en de eenvoud van het leven omarmt. Het is een ware viering van de Japanse esthetiek en een inspiratiebron voor toekomstige ontwerpers.

Beeldcredits: bm Studio, Yanming


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Link Life
Afbeeldingscredits: bm Studio, Yanming
Projectteamleden: Chief Designer: Luo Yan
Projectnaam: Santacove
Projectklant: Link Life


Santacove IMG #2
Santacove IMG #3
Santacove IMG #4
Santacove IMG #5
Santacove IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp