040 Semi Vrijstaand: Een Modern Ontwerp met Klassieke Esthetiek

Een Modelhuis ontworpen door Jishe Cultural Creativity Co., LTD

Inleiding

Jishe Cultural Creativity Co., LTD heeft met het ontwerp van het 040 Semi Vrijstaand huis een moderne benadering gecombineerd met klassieke esthetiek. Dit modelhuis, gelegen aan de Yingbin Road in Zhengzhou, is een eerbetoon aan tijdloze details en creëert een eenvoudige, comfortabele klassieke sfeer.

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de westerse klassieke esthetiek. De ontwerpers hebben een simplistische klassieke esthetiek in de ruimte geïnjecteerd, waardoor deze een klassieke en tegelijkertijd moderne sfeer heeft gekregen. Het gebruik van grijze en witte tinten domineert de ruimte, waardoor deze puur en stijlvol wordt en de bewoners diep raakt.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp liggen in de rijke gelaagdheid en de nette en stijlvolle ruimte. De nadruk ligt op lijnen en proporties, waarbij details en materiaalcombinaties verfijnd zijn. De vereenvoudigde lijnen verrijken de driedimensionale gelaagdheid van de ruimte en verminderen tegelijkertijd het zware gevoel van klassieke lijnen. De open indeling, samen met marmer, messing en houten meubels, toont de sereniteit en charme van eenvoud.

De interactie in dit ontwerp is gericht op het maximaliseren van daglicht in elke ruimte en het creëren van soepele circulaties. De hoofdslaapkamer is goed gecombineerd met de studeerkamer, de woonkamer, de inloopkast en de natte en droge badkamers, om het gevoel van ceremonie, levenskwaliteit en smaak van de bewoners uit te drukken en de intimiteit tussen mens en ruimte te vergroten. De hoofdbadkamer heeft twee wastafels en is voorzien van marmer en hout.

Het 040 Semi Vrijstaand huis heeft een oppervlakte van 494,3 vierkante meter en is gemaakt van materialen zoals steen, metaal, houten vloeren en houtfineer. Het ontwerpteam, bestaande uit Andy Ding, Leo He en Zhenglin Hao, heeft van oktober 2019 tot augustus 2020 aan dit project gewerkt in Zhengzhou, China.

Tijdens het bouwproces waren er enkele uitdagingen, zoals het vereenvoudigen van arbeidsintensieve details door de bouwpartij. Het ontwerpteam moest aandacht besteden aan en toezicht houden op de bouwplaats. Bovendien konden sommige materialen en technieken buiten het budget van de klant vallen. Om de perfecte uitvoering van het oorspronkelijke ontwerpconcept te waarborgen, moest het ontwerpteam tijdig suggesties geven om details en materialen te optimaliseren, binnen het budget en de bouwplanning te blijven.

Het ontwerp van het 040 Semi Vrijstaand huis is een samensmelting van westerse klassieke esthetiek en moderne elementen. Het maximaliseren van daglicht in elke ruimte en het toevoegen van verfijnde details aan de klassieke indeling zorgen voor een transparante en charmante woonkamer. Kunstwerken, verlichtingsarmaturen en fijne meubels dragen bij aan een nieuwe artistieke en gracieuze levensstijl. De zachte tinten maken de kamers vloeiend, gezellig en levendig. Bovendien zorgt de vakkundige combinatie van meubels voor een warme en vredige ruimtelijke sfeer die aantrekkelijk is voor de bewoners.

Het ontwerp van het 040 Semi Vrijstaand huis is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jishe Cultural Creativity Co., LTD
Afbeeldingscredits: Daqi Zhang
Projectteamleden: Designer: Andy Ding, Leo He Participation for Design: Zhenglin Hao
Projectnaam: 040 Semi Detached
Projectklant: Jishe Cultural Creativity Co., LTD


040 Semi Detached IMG #2
040 Semi Detached IMG #3
040 Semi Detached IMG #4
040 Semi Detached IMG #5
040 Semi Detached IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp