White Forest: Een Elegante Neoklassieke Woning met Britse Stijl

Een Residentieel Appartement Ontworpen door Alen Lo

Inleiding

De eigenaar van White Forest heeft een voorliefde voor de Britse stijl, omdat deze met de jaren alleen maar meer stijl lijkt te krijgen. Ontwerper Alen Lo heeft deze liefde voor de familie en het respect van de eigenaar vertaald naar een elegant neoklassiek interieur met zorgvuldige aandacht voor Feng Shui. Het resultaat is een Britse stadswoning met oog voor detail en vakmanschap.

De Britse stijl wordt tot in de kleinste details doorgevoerd in White Forest. Zo wordt de Britse moulure-techniek niet alleen toegepast op de wand achter de bank, maar ook doorgetrokken naar het plafond. Dit creëert een visueel indrukwekkend effect en geeft de ruimte een majestueuze uitstraling. Het plafond zelf is voorzien van grote mallen in vervagende kleuren, gecombineerd met titanium platen, die de vintage stijl schetsen en de delicaat uitgesneden plafondstijl ondersteunen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een uitschuifbaar scherm met laser gegraveerd patroon om de woonkamer en eetkamer van elkaar te scheiden.

Om Feng Shui problemen te vermijden, wordt het openbare gedeelte van de woning gescheiden door een uitgesneden scherm. Het verfijnde laser gegraveerde patroon en de Britse moulure-ontwerpen dragen bij aan de elegante neoklassieke charme. In de slaapkamers is speciale aandacht besteed aan het vermijden van spiegels tegenover het bed. In de televisiewand van de hoofdslaapkamer en ouderlijke kamer is een schuif- en vouwdeur toegevoegd om reflecties van het tv-scherm te voorkomen. Hiermee worden Feng Shui taboes vermeden en wordt voldaan aan de behoeften van het dagelijks leven.

De fijne titanium plating met een gouden effect en een matte textuur is een kenmerkend element in het Britse klassieke ontwerp. Zowel de zonnespiegel aan de muur als de salontafel weerspiegelen de betekenis van perfectie, terwijl ze tegelijkertijd een ingetogen en gereserveerde uitstraling hebben. Hierdoor kunnen de vintage en moderne stijlen naast elkaar bestaan. De stijlvolle kast voor elektrische apparaten in de eetkamer is verdeeld door een marmeren middendeel, waardoor er twee niveaus van opbergruimte ontstaan en de Britse textuur in het leven wordt behouden.

De interactie tussen de verschillende ruimtes in White Forest wordt gecreëerd door middel van verplaatsbare schermen met uitgesneden patronen. Deze scheiden de woonkamer en eetkamer, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de bewegingen van de familieleden in de eetkamer zichtbaar zijn vanuit de woonkamer. De eettafel kan worden uitgeschoven om plaats te bieden aan zes personen, zodat er ook ruimte is voor meer familieleden of vrienden. Wanneer het eiland en de eettafel worden verplaatst, verandert de vierkante indeling van de ruimte in een T-vormige indeling. Deze circulaire indeling brengt leven in de ruimte en maakt de dagelijkse sporen zichtbaar.

De uitdaging van het White Forest project was om de Britse lokale sfeer te combineren met de oosterse Feng Shui en de Britse klassieke stijl. Het resultaat is een uniek interieur dat zowel elegant als functioneel is.

White Forest is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021 in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van White Forest wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lo Fang Ming
Afbeeldingscredits: Lo Fang Ming
Projectteamleden: Lo Fang Ming
Projectnaam: White Forest
Projectklant: Lo Fang Ming


White Forest  IMG #2
White Forest  IMG #3
White Forest  IMG #4
White Forest  IMG #5
White Forest  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp