Stonesal: Een Unieke Culinaire Ervaring in het Hart van Shenzhen

Jeffrey Zee's bekroonde ontwerp brengt een verfijnde draai aan de traditionele steakhouse-ervaring

Stonesal, een uniek restaurantontwerp van Jeffrey Zee, combineert traditionele steakhouse-elementen met innovatieve designconcepten om een boeiende en onvergetelijke culinaire ervaring te creëren. Gelegen in de trendy Nanshan-wijk van Shenzhen, ook wel bekend als de Silicon Valley van China, biedt Stonesal een verfrissend toevluchtsoord van de snelle, technologie-gedreven levensstijl van de moderne generatie.

De inspiratie voor Stonesal is ontstaan uit de wens om een authentieke, maar toch precieze, gedurfde maar speelse ervaring te bieden aan zijn gasten. Door het combineren van texturen en op maat gemaakte installaties, herinterpreteert het ontwerp de traditionele decadente steakhouse met dramatische materialen, artistieke expressies en productiemethoden.

Stonesal is een restaurant dat bestaat uit een interieurruimte van 850 vierkante meter en een weelderig buitenterras van 450 vierkante meter met een totale capaciteit van ongeveer 140 zitplaatsen. De belangrijkste ontwerpelementen zijn de dubbele hoogte dry-aging kamer, de doorschijnende centrale bar in de vorm van een octopus, een royale open keuken, een wijnshowcase op de tussenverdieping, 5 privé VIP-kamers en het hoofdeetgedeelte met een plafondhoogte van 5 meter.

De buitenkant van het gebouw is een collage van texturen met koper, marmer en glas. De belangrijkste interieurmaterialen zijn doorschijnend marmer, Himalaya zoutblokken, metalen gaas, antieke houten planken, vintage spiegel, geperforeerde metalen panelen, gestructureerde verf, koeienhuid leer, ruwe donkere steen en gestructureerde koperen panelen. De hangende octopus sculptuur, die meer dan 2,6 meter in diameter meet en ongeveer 1 ton weegt, werd 3D gemodelleerd, geprint en herzien voordat het uiteindelijk in koper werd gegoten.

De ontwerp- en klantenteams hebben tijdens alle fasen van het project talloze ontwerpiteraties doorlopen om de algehele functionaliteit en flexibiliteit te waarborgen. Vanwege beperkte sitecondities in de back of house-gebieden, werden alle kanalen en apparatuur gemodelleerd in BIM-software om ervoor te zorgen dat de uitlaat- en brandvereisten correct werden uitgevoerd voor maximale vrije ruimte.

Stonesal heeft de zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Stonesal is een perfect voorbeeld van hoe innovatief ontwerp en culinaire kunst samenkomen om een unieke en boeiende ervaring te creëren. Het is een must-visit voor iedereen die op zoek is naar een verfijnde culinaire ervaring in het hart van Shenzhen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jeffrey Zee
Afbeeldingscredits: Jeffrey Zee
Projectteamleden: Jeffrey Zee
Projectnaam: Stonesal
Projectklant: Jeffrey Zee


Stonesal IMG #2
Stonesal IMG #3
Stonesal IMG #4
Stonesal IMG #5
Stonesal IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp