Luxurious: Een Design dat Innerlijke Rust en Comfort Brengt

Een Ontwerp van Stephy Teng

Leven in Luxurious, een ontwerp dat innerlijke rust en comfort biedt, is als ontspannen op de bank terwijl je geniet van de geur van koffie en de warmte van daglicht. De ontwerper is geïnspireerd door de behoefte aan buitengewone en zelfkwaliteitstijd en wil een leefruimte creëren waarin alle elementen zijn uitgerust. Daarom is het gebied ingericht in een stabiele toon met logische arrangementen om gebruikers een omgeving te bieden om hun leven te leiden.

Het interieur straalt een vredig en rustig gevoel uit door precieze kleur- en materiaalarrangementen die niet te zwaar en saai zijn. Allereerst is de openbare ruimte gedecoreerd met houten elementen, waaronder deuren, vloeren en muren, om stabiliteit te benadrukken. Ten tweede is er een witte televisiewand met een marmeren imitatie gecreëerd om te contrasteren met de strakke muren. Ten slotte zijn meubels in grijstinten geplaatst om contrast te creëren tussen de donkere en lichte kleuren en een hartverwarmende sfeer te creëren.

Voor de realisatie van het ontwerp zijn laminaatvloeren, marmerimitatiematerialen, laminaat hard plastic platen en spiegels gebruikt. Moderne stabiliteit vormt het belangrijkste thema van dit interieur. Door ecologische kleuren te combineren met houten elementen, grijze spiegels, marmerimitatie oppervlaktematerialen en tinten grijs, worden er lagen gecreëerd binnen de ruimte die een warm en elegant gevoel uitstralen.

Het 37-ping (122 vierkante meter) grote huis is voorzien van drie slaapkamers, twee woonkamers en twee badkamers. Over het algemeen is het interieur ingericht in een stabiele en eenvoudige toon, waarbij moderne elementen worden gecombineerd met verschillende materialen om de ruimte te gelaagdheid en een diep maar elegant ruimtelijk gevoel te geven.

De interactie met het ontwerp is gebaseerd op een eenvoudige maar moderne toon als centraal thema. Aangezien elke gebruiker verschillende ideeën heeft voor hun privékamers, moest de ontwerper alle stijlen, materialen en kleuren in evenwicht brengen. Als basis is een ecologische toon gekozen voor het algehele kleurenschema. Daartegenover worden houten materialen, zijden meubels, verlichting en Morandi-blauwe kleuren gebruikt om zachtheid en rijkdom te creëren. Tegelijkertijd zijn er ruime kasten ingebouwd om gebruikers een hoge functionaliteit te bieden.

Het project begon in juni 2021 en werd in september 2021 voltooid in Taoyuan City, Taiwan. Voor dit project is onderzoek gedaan naar de inrichting van een nieuw gebouwde ruimte. Aangezien de op maat gemaakte meubels en de specifieke stijl op elkaar moesten worden afgestemd, heeft de ontwerper eerst de configuratie van de slaapkamer van de oudste dochter opnieuw aangepast. Daarnaast zijn er verschillende kasten gecombineerd met diverse materialen om de saaiheid en onderbreking veroorzaakt door de aanvankelijk aanwezige kolombeams te elimineren. Rijke elementen zoals houten stoffen, steenpatronen, strakke muren en spiegels worden gebruikt om het interieur te decoreren en een harmonieus en welvarend ruimtelijk gevoel te creëren.

Een van de uitdagingen van het ontwerp was het aanpassen van de ruimtelijke toon en de scheidingswanden om het overweldigende gevoel van de aanwezige kolombeams te verminderen. Na verschillende aanpassingen is de ruimte ook visueel vergroot. Bovendien zijn er zwarte en grijze spiegels gebruikt om de algehele helderheid en transparantie te vergroten, aangezien slechts een deel van de woonkamer is voorzien van ramen.

Het algehele ontwerp straalt een Europees aandoende sfeer uit door de ingetogen en Morandi-kleuren. Bij het betreden van de openbare ruimte wordt gebruik gemaakt van ecologische tinten als basiskleur, gecombineerd met houten materialen, zwarte spiegels en lichtgrijze meubels. Door materialen in dezelfde toon te gebruiken, wordt er een verbluffend en rijk ruimtelijk gevoel gecreëerd. Tegelijkertijd worden er modelleringsverlichtingselementen geplaatst om het interieur te decoreren, zodat de ruimte zowel overdag als 's avonds een constante stabiele sfeer behoudt.

Het ontwerp van Luxurious heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Afbeeldingscredits: Star Interior Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Stephy Teng
Afbeeldingscredits: Star Interior Design
Projectteamleden: Stephy Teng
Projectnaam: Luxurious
Projectklant: Stephy Teng


Luxurious IMG #2
Luxurious IMG #3
Luxurious IMG #4
Luxurious IMG #5
Luxurious IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp