Shanghai Yuemao Mansion: Een Modelkamer die de Standaarden van de Metropolis Elite Overtreft

Een Ontwerp van Renata Yin

Inleiding:

In het ontwerp van het Shanghai Yuemao Mansion heeft ontwerper Renata Yin zich laten inspireren door de straatjes van de stad en de oude houten architectuur. Met behulp van visuele metaforen heeft ze deze elementen naar binnen gebracht. Het resultaat is een unieke modelkamer die de standaarden van de metropolis elite overtreft.

Ontwerper Renata Yin heeft met het Shanghai Yuemao Mansion een modelkamer gecreëerd die de aandacht trekt. Gelegen in de Juyuan nieuwe wijk in het Jiading District van Shanghai, is de modelkamer klein van formaat. De hoofdruimte is ongeveer 80-90 vierkante meter en is ontworpen om de levensstijl van de metropolis elite te belichamen.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere is het gebruik van materialen en technieken. Yin heeft gebruik gemaakt van eenvoudige behang, zonneschermen, metalen inlegwerk, grijze tegels en beige marmer om de ruimte te realiseren. Het resultaat is een harmonieuze combinatie van texturen en kleuren die de elegantie van het ontwerp benadrukken.

De technische specificaties van het ontwerp zijn 80㎡/90㎡, wat de ideale grootte is voor een modelkamer. Yin heeft ervoor gezorgd dat de ruimte optimaal benut wordt en dat de oorspronkelijke afmetingen en het gevoel van de ruimte behouden blijven.

De uitdaging bij dit ontwerp lag voornamelijk in het optimaliseren van de ruimte. Yin heeft ervoor gezorgd dat alle verkeersruimtes werden geëlimineerd en geïntegreerd in de functionele ruimtes, waardoor het gebruik van de ruimte werd vergroot. Het resultaat is een modelkamer die zowel esthetisch als functioneel is.

Het Shanghai Yuemao Mansion is een project dat begon in maart 2020 en in september 2020 werd voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar het gebouwsmateriaal, de Resin Sun Plate. Yin heeft ervoor gezorgd dat de lineaire elementen zoveel mogelijk werden hergebruikt, waardoor de techniek werd vereenvoudigd en de materialen optimaal werden benut in de kleine ruimte.

Het ontwerp van het Shanghai Yuemao Mansion heeft de aandacht getrokken en is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Het Shanghai Yuemao Mansion, ontworpen door Renata Yin, is een indrukwekkende modelkamer die de standaarden van de metropolis elite overtreft. Met haar unieke benadering van materialen, technieken en ruimteoptimalisatie heeft Yin een ontwerp gecreëerd dat zowel esthetisch als functioneel is. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp de Iron A' Design Award heeft gewonnen en internationale erkenning heeft gekregen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ac Design
Afbeeldingscredits: A thousand degrees
Projectteamleden: Changying, Luqisheng
Projectnaam: Shanghai Yuemao Mansion
Projectklant: Ac Design


Shanghai Yuemao Mansion IMG #2
Shanghai Yuemao Mansion IMG #3
Shanghai Yuemao Mansion IMG #4
Shanghai Yuemao Mansion IMG #5
Shanghai Yuemao Mansion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp