Reflectie - Een Luxueuze en Moderne Woonruimte

Een Ontwerp van Poyu Chen

Met marmer dat overvloedig wordt toegepast in de hele ruimte, breidt de ontwerper de leefruimte uit door middel van spiegels en reflecterende materialen die visueel openen naar een compleet nieuwe wereld. Deze moderne eigentijdse leefruimte is ontworpen op basis van de behoeften van de klant, met een open plattegrond waar natuurlijk licht vrij kan bewegen. De op maat gemaakte kast dient zowel als display als opslag en laat een persoonlijk tintje van de eigenaar zien.

Bij binnenkomst is het zwarte-en-witte aderpatroon van de stenen vloer en de donkergekleurde houten kasten zichtbaar, wat een luxueuze en grootschalige sfeer in de ambiance creëert. Niet beperkt door de structuur van het gebouw, demonteert de ontwerper de keukenafscheiding om de gemeenschappelijke ruimte uit te breiden in een open plattegrond voor een betere ventilatie. De moderniteit gecreëerd door achromatische zwarte, grijze en witte kleuren bepaalt de ruimte en maakt texturen tot de protagonisten.

Om de ruimtelijke perceptie te vergroten, worden talrijke grijze spiegels en marmer toegepast, wat ook bijdraagt aan een gevoel van netheid. Het licht dat tussen de spiegels en het marmer weerkaatst, verlicht de grootschalige indeling in de leefruimte.

De lichtgrijze tv-wand in de woonkamer contrasteert met het donkergekleurde plafond en de vloer. Het gebruik van spiegelend materiaal op het plafond verhoogt de ruimte met zijn gelaagde effect.

Dit project beslaat een oppervlakte van 123 vierkante meter en is in februari 2021 voltooid in New Taipei City.

De privéruimtes zijn consistent ontworpen met de stijl van de gemeenschappelijke ruimte. Het toegepaste verlichtingsontwerp en texturen voegen een warme sfeer toe aan de moderne eigentijdse ambiance. De verplaatsbare kast is op maat gemaakt om aan de behoeften van de klant te voldoen en lost het probleem van ruimtelijke beperkingen op. Dit ontwerp biedt niet alleen voldoende opbergruimte, maar verbetert ook de flexibiliteit in het dagelijks leven.

De getinte glazen en metalen texturen decoreren de kasten en veranderen ze in een privécollectieruimte die de esthetische smaak van de eigenaar op de voorgrond plaatst.

Reflectie is een weerspiegeling van luxe en moderniteit, waarbij marmer en spiegels worden gebruikt om de ruimte uit te breiden en een gevoel van openheid te creëren. Met zijn strakke lijnen en neutrale kleurenpalet is dit ontwerp een ware blikvanger.

Afbeeldingen met dank aan: Fotograaf Tristan, Reflectie, 2021.

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Poyu Chen
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Tristan, Reflection, 2021.
Projectteamleden: Poyu Chen
Projectnaam: Reflection
Projectklant: Poyu Chen


Reflection IMG #2
Reflection IMG #3
Reflection IMG #4
Reflection IMG #5
Reflection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp