Low Key Luxury: De Perfecte Mix van Modern en Klassiek

Sammi Hsu creëert een unieke woonervaring door moderne en klassieke stijlen te combineren

In een wereld waarin modern en klassiek vaak als tegenpolen worden gezien, slaagt de Taiwanese ontwerper Sammi Hsu erin om deze twee stijlen naadloos te combineren in haar nieuwste project, Low Key Luxury. Het resultaat is een residentieel huis dat zowel elegant als comfortabel is, met een unieke charme die voortkomt uit de overlapping van materialen, kleurverloop en mix-and-match meubelstukken.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam van de huiseigenaren zelf. De man houdt van modern design, terwijl de vrouw een voorkeur heeft voor de klassieke stijl. Om hun droomhuis te realiseren, heeft Hsu de strakheid van de moderne stijl gecombineerd met de zachtheid van de klassieke stijl. Het gebruik van aardse kleuren helpt om de stijlen moeiteloos te mengen en een ruimte te creëren die samenhangend en verenigd aanvoelt.

Wat dit ontwerp onderscheidt van anderen, is de elegante beige marmeren tv-muur die het hoofdtoneel in de ruimte vestigt. Door het gebruik van de verdelingstechniek worden driedimensionale lagen gecreëerd. De strakke lijnen en onregelmatige steenpatronen voegen spanning en contrast toe om de hedendaagse esthetiek met luxe vibes te benadrukken.

De technologie die wordt gebruikt om dit ontwerp te realiseren omvat steen, titanium-plated ijzer, leer, muurbekleding, speciale verf, theeglas, geïmporteerde hardware en op maat gemaakte lampen. Het huis heeft een oppervlakte van 205 vierkante meter en bevat een entree, een woonkamer, een eetkamer, een keuken, drie slaapkamers, een studeerkamer en twee badkamers.

De interactie met het ontwerp begint al bij het betreden van de kamer. Een zwevende vitrine met een spiegel als achtergrond dient als het uitzicht van de foyer. De reflecterende oppervlakte van de spiegel voegt meer diepte toe aan de ruimte en biedt de eetkamer een grotere mate van privacy. In de vierkante indeling heeft de ruimte aan drie zijden prachtige ramen om licht in de woonkamer en slaapkamer te laten stromen.

Het project werd voltooid in juli 2022 in Taipei City, Taiwan. Het ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023, een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan uitmuntende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen.

Low Key Luxury is een perfect voorbeeld van hoe een getalenteerde ontwerper als Sammi Hsu verschillende stijlen en materialen kan combineren om een unieke en luxueuze woonervaring te creëren. Het is een bewijs van haar vermogen om de wensen en behoeften van haar klanten te begrijpen en te vertalen naar een prachtig en functioneel ontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sammi Hsu
Afbeeldingscredits: Jian Xin Interior Design
Projectteamleden: Sammi Hsu
Projectnaam: Low Key Luxury
Projectklant: Sammi Hsu


Low Key Luxury IMG #2
Low Key Luxury IMG #3
Low Key Luxury IMG #4
Low Key Luxury IMG #5
Low Key Luxury IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp