City Forest: Een Volwassen en Stijlvol Huiselijk Ontwerp

Een Unieke Residentiële Ruimte Gecreëerd door Chien-Neng Chang

Met warm licht dat de ruimte verlicht, smelt de vitaliteit van de ruimte samen met het kernconcept van het ontwerp. De kleurrijke objecten decoreren de ruimte en brengen de verschillende lagen van het ontwerp naar voren, wat resulteert in een volwassen en stijlvolle esthetiek.

Het huis van de eigenaar van dit project is een begeerde vrijgezel, daarom is het kernconcept van het interieurontwerp een combinatie van volwassenheid, jeugd en helderheid.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere ontwerpen zijn de unieke eigenschappen en sterke punten. Bij de materiaalkeuze is er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke decoratieve verf als coating in de woonkamer. De kasten in de hoofdslaapkamer en de ouderslaapkamer zijn gemaakt van EGGER houtgebaseerde panelen, die een milieuvriendelijk alternatief bieden voor traditionele materialen. Daarnaast heeft de ontwerper niet-houten bosproducten gebruikt als vloermateriaal.

Het project heeft een oppervlakte van 128 vierkante meter en is gelegen in Taichung, Taiwan. Het is in oktober 2020 voltooid.

De ontwerper heeft de overmatige decoratie in de dagelijkse leefruimte vereenvoudigd door middel van een open indeling en een transparante sfeer. De strakke lijnen van het meubilair zorgen voor een heldere en comfortabele ruimte, een warm thuisgevoel.

Om de uitdagingen van het ontwerp aan te pakken, zoals lage plafondbalken in de oorspronkelijke entree en eetkamer, en overmatige deurplanken in de woonkamer en eetkamer, heeft de ontwerper een drievoudig deurkozijn geïnstalleerd bij de entree. Daarnaast zijn er textuurwandpanelen gebruikt als materiaal voor schuifdeuren, waardoor het uiterlijk van de ruimte wordt verenigd.

De installatie van een ontvochtiger met een intelligent vochtigheidsbewakingssysteem helpt bij het balanceren van de luchtvochtigheid en het bereiken van een comfortabelere temperatuur binnenshuis, waardoor het gebruik van airconditioning wordt verminderd. De systeemkasten en hardware kunnen worden gedemonteerd en opnieuw worden gemonteerd op andere locaties, wat extra consumptie vermindert en de geest van duurzaamheid weerspiegelt.

Het ontwerp van City Forest is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en voldoening en positieve gevoelens bieden.

Met City Forest heeft Chien-Neng Chang een unieke residentiële ruimte gecreëerd die volwassenheid, jeugdigheid en helderheid combineert. Het ontwerp maakt gebruik van milieuvriendelijke materialen en slimme technologieën om een comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp erkend is met de prestigieuze Iron A' Design Award.

Beeldcredits: Fotograaf EGO DESIGN, City Forest, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chien-Neng Chang
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer EGO DESIGN, City Forest, 2020.
Projectteamleden: Designer: Chien-Neng Chang
Projectnaam: City Forest
Projectklant: Chien-Neng Chang


City Forest IMG #2
City Forest IMG #3
City Forest IMG #4
City Forest IMG #5
City Forest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp