Familietijd: Een Uniek Ontwerp voor een Woonappartement

Een ontwerp van Shi Zhe Lo

Inleiding

Een goed ontworpen woonruimte kan een belangrijke rol spelen in het bevorderen van familiebanden en het creëren van gedenkwaardige momenten. Het ontwerp van Shi Zhe Lo, genaamd "Familietijd", is een perfect voorbeeld van hoe een slimme indeling en unieke kenmerken kunnen bijdragen aan een gezinsvriendelijke leefomgeving. Dit woonappartement, gelegen in Taichung City, is een inspirerend voorbeeld van hoe een beperkte ruimte kan worden geoptimaliseerd om aan de behoeften van een driegeneratiefamilie te voldoen.

De belangrijkste focus van het ontwerp is de open en uitnodigende gemeenschappelijke ruimte, waar alle gezinsleden spontaan tijd kunnen doorbrengen en genieten van elkaars gezelschap. Deze ruimte wordt gedefinieerd door een permeabel hangend frame gemaakt van ijzer en metalen panelen van Titanium kristal, die zorgen voor een visueel evenwicht. Het grijze kleurenschema van deze ruimte creëert een rustige en harmonieuze sfeer.

Het ontwerp van "Familietijd" onderscheidt zich door de combinatie van de oorspronkelijke woonkamer en het restaurant tot een uitgebreide gemeenschappelijke ruimte. Deze integratie zorgt voor een betere verbinding tussen de verschillende functies en maakt het mogelijk dat alle gezinsleden gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren en tijd kunnen doorbrengen. Het gebruik van een grijze bank zonder rugleuning in deze ruimte zorgt voor een open en onbelemmerde doorgang, waardoor de zorg voor oudere familieleden en kinderen gemakkelijker wordt.

De ruimte wordt verder versterkt door slimme ontwerpkeuzes, zoals het gebruik van een bescheiden kroonluchter en ijzeren decoraties aan de wand, die visueel opgenomen worden in het permeabele hangende frame. Dit creëert gelaagdheid in de ruimte en trekt de aandacht van de gebruikers. Daarnaast speelt een permeabel rek een belangrijke rol bij het scheiden van de verschillende functies tussen de woonkamer en de studeerkamer.

Het ontwerp van "Familietijd" is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. Door het plafond te decoreren met zwarte en gele lijnen wordt de verticale hoogte vergroot en worden de subgebieden en paden subtiel gedefinieerd. De studeerkamer, met opzettelijk twee ingangen, kan worden aangepast aan verschillende evenementen en het aantal gebruikers. Het resultaat is een flexibele en veelzijdige ruimte die aan de behoeften van de familie kan worden aangepast.

Het ontwerp van "Familietijd" is gerealiseerd in februari 2017 in Taichung City. Het project omvatte de uitdaging om de behoeften van een driegeneratiefamilie te vervullen binnen een beperkte ruimte. Door slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte en het integreren van unieke ontwerpelementen, is het ontwerp erin geslaagd om een harmonieuze en functionele leefomgeving te creëren.

Met het ontwerp van "Familietijd" laat Shi Zhe Lo zien dat zelfs in een beperkte ruimte voor een groot aantal gezinsleden, een efficiënte ruimtelijke strategie en aandacht voor detail kunnen leiden tot een prachtige sfeer en een betere kwaliteit van leven. Dit unieke ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze erkenning onderstreept de creatieve en ingenieuze benadering van het ontwerp, dat bijdraagt aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shi Zhe Lo
Afbeeldingscredits: Shi Zhe Lo
Projectteamleden: Director: Shi Zhe Lo
Projectnaam: Family Time
Projectklant: Shi Zhe Lo


Family Time IMG #2
Family Time IMG #3
Family Time IMG #4
Family Time IMG #5
Family Time IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp