Contrast van Materialen: Een Verrassend Huiselijk Ontwerp

Een Unieke Residentiële Woning Gecreëerd door Chih Chien Chen

Inleiding

Een huis is niet alleen een plek om te wonen, maar ook een weerspiegeling van onze persoonlijkheid en stijl. Chih Chien Chen, een getalenteerde ontwerper, heeft een buitengewoon huiselijk ontwerp gecreëerd dat speelt met contrasten van materialen en een vredige maar dramatische sfeer creëert. Dit unieke project, genaamd "Contrast van Materialen", combineert kunst, architectuur en innovatie om een ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Chen's inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de manier waarop mensen ruimte ervaren. Door het gebruik van verschillende materialen, zoals kunstmatige en natuurlijke, reflecterende en matte, gladde en ruwe materialen, heeft hij een harmonieus geheel gecreëerd dat de zintuigen prikkelt. Bovendien heeft hij de slaapkamerdeur, keukengerei en opbergkasten verborgen om de ruimte nog strakker te maken.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is het gebruik van nieuwe materialen. Chen heeft lichtgewicht en dunne tegels gebruikt als oppervlaktemateriaal voor koelkastdeuren en keukenkasten, waardoor een naadloze overgang tussen de woonkamer en eetkamer wordt gecreëerd. Door middel van tegels worden stoffen patronen, olieverfschilderijen, marmer en kleurovergangen getoond. Naast het contrast tussen marmer en steen, roestvrij staal en massief hout, leer en metaal, heeft Chen elegante bogen gecreëerd met behulp van lampen en plafonds.

De realisatie van dit ontwerp vereiste geavanceerde technologieën. Chen heeft lichtgewicht en dunne tegels gebruikt als oppervlaktemateriaal voor koelkastdeuren en keukenkasten, en heeft verschillende materialen en keukendeuren zorgvuldig gecombineerd. Hij heeft verschillende soorten scharnieren geprobeerd om de materialen met elkaar te verbinden en de functies te verbergen, zodat de ruimte nog strakker wordt.

Deze residentiële woning heeft een oppervlakte van ongeveer 250 vierkante meter en is ontworpen als een enkele verdieping. Het project begon in juni 2018 en werd in april 2019 voltooid in Taipei, Taiwan.

Chen heeft uitgebreid onderzoek gedaan om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen. Hij heeft ervoor gezorgd dat het ontwerp de integriteit en functionaliteit van de ruimte behoudt, terwijl het tegelijkertijd aanpasbaar is aan de wensen van de bewoners.

Het ontwerpproces kende verschillende uitdagingen, waaronder het experimenteren met verschillende tegels met verschillende oppervlaktestructuren en het op een bijzondere manier gebruiken van tegels om een speciale sfeer in elke ruimte te creëren.

Chen's "Contrast van Materialen" heeft niet alleen de aandacht getrokken van designliefhebbers, maar heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Bronze A' Design Award in 2020. Dit prestigieuze ontwerpprijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met "Contrast van Materialen" heeft Chih Chien Chen een unieke residentiële woning gecreëerd die de grenzen van design, innovatie en esthetiek verlegt. Door het spelen met contrasten van materialen heeft hij een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. Dit ontwerp is een ware inspiratiebron voor liefhebbers van kunst, architectuur en design.

Afbeeldingscredits: Kyleyu fotostudio, 2019.

Intellectueel Eigendomsbericht: Chih-Chien Chen, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chih-Chien Chen
Afbeeldingscredits: Kyleyu photo studio, 2019.
Projectteamleden: Designer / Director: Chih-Chien Chen
Projectnaam: Contrast of Materials
Projectklant: Chih-Chien Chen


Contrast of Materials IMG #2
Contrast of Materials IMG #3
Contrast of Materials IMG #4
Contrast of Materials IMG #5
Contrast of Materials IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp