Shimmer: Een Modern en Verfijnd Woonontwerp

Een unieke benadering van ruimte geïnspireerd door de Cartesiaanse coördinaten

Inleiding

Shimmer is een opmerkelijk woonontwerp dat is geïnspireerd door het Cartesiaanse coördinatensysteem, gepubliceerd in 1637 door de Franse wiskundige en filosoof René Descartes in La Géométrie. De ontwerpers, Jau-Siang Li, Pei-Ling Liu en Steven Sun, hebben de ruimte op een geometrische manier geïnterpreteerd, waarbij ze de hardheid van rechte lijnen compenseren met gebogen randen op de hoeken en elk element van de ruimte laten resoneren met het grid.

Unieke Eigenschappen

Wat Shimmer onderscheidt van andere ontwerpen is het gebruik van wit als thema voor de ruimte, terwijl de houten vloer een warm en rustgevend gevoel geeft. Om de ruimtelijkheid te behouden, hebben de ontwerpers niet alleen gekozen voor een open plattegrond, maar ook een glazen scheidingswand gebruikt in de studeerruimte. Het transparante materiaal zorgt voor een ruimtelijk effect, en de lange zitruimte biedt meer ruimte voor gasten.

Realisatietechnologie

Voor de realisatie van Shimmer is gebruik gemaakt van wit gelamineerd hard plastic met een lederen textuur, glazen tegels en stenen vloeren.

Specificaties

Shimmer is een ruimte van 115 vierkante meter met 4 kamers. De studeerruimte in het openbare gedeelte is speciaal ontworpen met een glazen scheidingswand, waardoor de ruimte veelzijdiger kan worden gebruikt.

Interactie en Functionaliteit

De algehele ruimte is voornamelijk een open plattegrond, waarbij het openbare gedeelte is verdeeld in verschillende secties door verschillende materialen in dezelfde tint. De lichte plafonds en muren worden aangevuld met de houtnerf vloer, waardoor een eenvoudige en warme ruimte ontstaat. Het gebruik van glas geeft de ruimte een luchtiger gevoel. In het privégedeelte hebben de ontwerpers grote kasten gebruikt voor volledige en uitgebreide opbergruimte. Daarnaast zijn er wand- en hanglampen geselecteerd om een sfeervolle atmosfeer te creëren.

Locatie en Tijdsbestek

Het project is gestart in mei 2020 en werd in januari 2021 voltooid in Taipei, Taiwan.

Onderzoek en Uitdagingen

De ontwerpers hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar het creëren van een frisse en warme sfeer in deze nieuwe woning. Een van de uitdagingen was het gebruik van verschillende glasmaterialen om een studeerkamer te scheiden en tegelijkertijd een gevoel van transparantie in de hele ruimte te behouden. Naast de grote glazen panelen die in de scheidingswand zijn gebruikt, hebben de ontwerpers ook glazen tegels aan beide zijden van de wand gebruikt, wat resulteert in een esthetisch en ingenieus gebruik van hetzelfde materiaal.

Notities van de Ontwerpers

Bij het ontwerp van Shimmer hebben de ontwerpers rekening gehouden met het milieu door het gebruik van milieuvriendelijke stenen vloeren om de milieuvervuiling door materialen te verminderen. Daarnaast hebben ze gezorgd voor voldoende natuurlijk licht door grote glazen wanden te gebruiken, waardoor de verlichting overdag niet hoeft te worden ingeschakeld en energiebesparing en vermindering van de CO2-uitstoot mogelijk zijn.

Awards en Erkenning

Shimmer heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Beeldcredits: ChiYan Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chiyan Interior Design
Afbeeldingscredits: ChiYan Design
Projectteamleden: Jau-Siang Li, Pei-Ling Liu, Steven Sun
Projectnaam: Shimmer
Projectklant: Chiyan Interior Design


Shimmer IMG #2
Shimmer IMG #3
Shimmer IMG #4
Shimmer IMG #5
Shimmer IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp