Zafiri Cava Deli: Een Unieke Mix van Traditioneel en Modern

Een architectonisch meesterwerk geïnspireerd op een oud herenhuis

In het hart van het eiland is Zafiri Cava Deli een opvallende verschijning. Het ontwerp van deze winkel is geïnspireerd op een oud herenhuis en straalt een harmonieus samenspel uit van metaal en hout, gecombineerd met verouderde kleurtinten. De imposante bogen sieren de etalage en geven de winkel een statige uitstraling. Binnenin doet het ontwerp denken aan een oude bibliotheek, met metalen trappen die zowel functioneel als esthetisch zijn. De drie balkons bieden een prachtig uitzicht op de winkel van bovenaf, terwijl de iconische kroonluchters het eilandgevoel versterken.

Het architectonische ontwerp van Zafiri Cava Deli is uniek en onderscheidt zich van andere winkels. Het is ontworpen om de uitstraling van een oud herenhuis in het centrum van het eiland na te bootsen. Bij het eerste aanzicht van de winkel wordt men overweldigd door de imposante bogen die de etalage sieren. Een belangrijk element in het ontwerp is de kelder van de winkel, ook wel bekend als "the fortress". Deze ruimte is ontworpen om te lijken op een klassieke traditionele kelder.

Het ontwerp van Zafiri Cava Deli is gerealiseerd door het harmoniseren van het eilandgevoel met een oud herenhuis. Er is veel gebruik gemaakt van metaal en hout, terwijl verouderde aardetinten zowel het interieur als het exterieur van de winkel omringen. De keuze en plaatsing van leren meubels geven de winkel een traditionele uitstraling. Aan de buitenkant zorgen de imposante bogen voor een eilandse uitstraling en geven de winkel de prestige die het verdient.

De totale afmeting van het project is 217 vierkante meter. Het project begon in april 2022 en werd in juli 2022 voltooid. Het ontwerp van de winkel bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het succesvol combineren van het eilandgevoel met een klassieke herenhuiskelder was een van de belangrijkste doelen. Het resultaat is een uniek project dat een landmark aan het strand vormt en een blijvende indruk achterlaat bij bezoekers, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de verwachtingen van de klant.

Het ontwerp van Zafiri Cava Deli is een eerbetoon aan de traditionele herenhuizen die kenmerkend zijn voor het eiland. De bezoeker wordt direct bij binnenkomst geconfronteerd met een bijzonder aspect van de winkel door de bogen die de etalage sieren. Een belangrijke ruimte in het ontwerp is de imposante kelder van de winkel. Een element dat bijdraagt aan de sfeer van de ruimte is de toepassing van klassieke kroonluchters die het eilandgevoel ten volle versterken.

De afbeeldingen zijn eigendom van Konstantinos Gkagkos en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

Zafiri Cava Deli heeft in 2023 de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Zafiri Cava Deli illustreert uitstekende expertise en innovatie, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op bij de bezoekers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Konstantinos Gkagkos
Afbeeldingscredits: Image #1 : Spyrou Dimitrios, Zafiri Cava Deli, 2022. Image #2 : Spyrou Dimitrios, Zafiri Cava Deli, 2022. Image #3 : Spyrou Dimitrios, Zafiri Cava Deli, 2022. Image #4 : Spyrou Dimitrios, Zafiri Cava Deli, 2022. Image #5 : Spyrou Dimitrios, Zafiri Cava Deli, 2022.
Projectteamleden: Konstantinos Gkagkos
Projectnaam: Zafiri Cava Deli
Projectklant: Konstantinos Gkagkos


Zafiri Cava Deli IMG #2
Zafiri Cava Deli IMG #3
Zafiri Cava Deli IMG #4
Zafiri Cava Deli IMG #5
Zafiri Cava Deli IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp