Hout Harmonie: Een Meesterwerk van Xiaojun Hu

De essentie van natuurlijke sereniteit in modern woonontwerp

In een samenspel van natuurlijke materialen en licht creëert Xiaojun Hu een serene woonervaring in Wood Harmony, een villa die de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt.

De zoektocht naar een woonruimte die naadloos aansluit op de natuurlijke omgeving heeft geleid tot de creatie van Wood Harmony, een residentieel project dat de zintuigen prikkelt en rust biedt. Xiaojun Hu, de ontwerper achter dit project, heeft een vier verdiepingen tellende villa getransformeerd tot een toonbeeld van rust en eenvoud. Het ontwerp is geïnspireerd door de kleuren, texturen en geuren van de natuur, wat resulteert in een interieur dat een harmonieuze atmosfeer ademt.

Het unieke van Wood Harmony ligt in de holistische benadering van het ontwerp, waarbij zowel de buitenomgeving als de binnenruimtes zijn meegenomen. De eenvoud van het ontwerp is bedoeld om de tand des tijds te verzachten en een ongerepte ambiance te cultiveren. Lichtgekleurd hout, in diverse stijlen toegepast, loopt als een rode draad door de ruimte, terwijl roosters en vierkanten een gelaagd visueel effect creëren.

De technologie achter de realisatie van dit ontwerp is even indrukwekkend als de esthetiek. De stenen bar en de zuilen bij de entree, gemaakt van grotachtige materialen, geven een gevoel van gewicht, terwijl de rondingen en de wenteltrap de ruimtelijke concepten weerspiegelen en uitbreiden. Met een totale oppervlakte van 1100 vierkante meter maakt de begane grond slim gebruik van het aflopende ontwerp van de tuin om visuele verschillen te minimaliseren en een spel van licht te weven.

Binnen de slaapkamerruimtes zorgen diepe houttinten voor een harmonie met het natuurlijke landschap buiten. Licht en schaduw stromen door de ramen, wat bijdraagt aan een natuurlijk serene sfeer. De badkamers zijn voorzien van een ruwe steentextuur die de ruigheid van bergen nabootst en de integratie met de omringende natuur versterkt.

Het project, ontworpen in februari 2022 en voltooid in maart 2023 in China, is niet alleen een leefruimte voor de klanten, maar biedt ook een luxe zintuiglijke ervaring. De uitdagingen bij het ontwerpen en bouwen van een project als dit zijn niet gering, vooral als het gaat om kostenbeheersing. Xiaojun Hu heeft dit aangepakt door de toeleveringsketen te integreren, een gedetailleerd budgetplan op te stellen en kostenbesparende maatregelen te vinden.

Wood Harmony is een totaalontwerp dat meubilair biedt dat geschikt is voor bewoners van alle leeftijden en een gezellige sfeer creëert. Het is een antwoord op de meest basale en eenvoudige ontwerpvraag voor een comfortabele residentie: een meervoudig immersieve thuisomgeving.

Dit ontwerp is bekroond met een Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionaliteit en innovatie, en die worden bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xiaojun Hu
Afbeeldingscredits: Tt
Projectteamleden: Xiaojun Hu
Projectnaam: Wood Harmony
Projectklant: Greenjun Design


Wood Harmony IMG #2
Wood Harmony IMG #3
Wood Harmony IMG #4
Wood Harmony IMG #5
Wood Harmony IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp