Spiritual Bay: Een Oase van Rust en Natuur

Ontwerper Kris Lin Creëert Unieke Woonervaring

De Spiritual Bay villa, ontworpen door Kris Lin, is een toonbeeld van moderne architectuur die de natuurlijke schoonheid van de omgeving omarmt.

De villa, gelegen aan de westkust van Qingdao in China, biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan. Dit project onderscheidt zich door zijn zeldzame ligging aan de eerste lijn van het zeefront, een kenmerk dat steeds schaarser wordt in China. Kris Lin heeft dit natuurlijke voordeel optimaal benut door een ontwerp te creëren dat de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt.

De minimalistische benadering van het ontwerp zorgt ervoor dat de aandacht volledig uitgaat naar het uitzicht op de oceaan. De grote ramen van vloer tot plafond fungeren als levende schilderijen die het zeelandschap inlijsten. Deze 'framed view' benadering transformeert het uitzicht in een kunstwerk dat vanuit elk punt in de villa te bewonderen is.

De villa, verdeeld over drie verdiepingen boven de grond en twee ondergronds, biedt een open woonruimte, een studeerkamer, ruime slaapkamers met uitzicht op zee, een thuisbioscoop en een theekamer. Het ontwerp maakt gebruik van smalle, naadloze aluminium kozijnen en grote ultraheldere glaspartijen, waardoor de minimalistische deuren en ramen bijna onzichtbaar zijn en het uitzicht centraal staat.

De verlichting van de villa is zorgvuldig bestudeerd om natuurlijk licht te maximaliseren en het gebruik van kunstlicht te minimaliseren, wat bijdraagt aan energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. De integratie van natuurlijke landschappen met de binnenruimtes biedt een intuïtieve en natuurlijke visuele ervaring die de bewoners dichter bij de natuur brengt.

De uitdaging om het oceaanuitzicht naar binnen te brengen is overwonnen door een open ontwerp en grote ramen die een naadloze verbinding tussen binnen- en buitenruimtes mogelijk maken. Het meubilair binnen is zo geplaatst dat het de uitzichten optimaliseert, terwijl de flexibele indeling van de villa voldoet aan diverse entertainment- en ontspanningsbehoeften.

Spiritual Bay is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een voorbeeld van duurzaam leven. Het project, dat in juni 2023 werd voltooid, is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2024. Deze prestigieuze onderscheiding erkent ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen, en bijdragen aan een betere levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kris Lin
Afbeeldingscredits: Image #1—#5: Photographer Cheng Ming
Projectteamleden: Kris Lin
Projectnaam: Spiritual Bay Villa
Projectklant: Kris Lin International Design


Spiritual Bay Villa IMG #2
Spiritual Bay Villa IMG #3
Spiritual Bay Villa IMG #4
Spiritual Bay Villa IMG #5
Spiritual Bay Villa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp