Ligne Roset: Een Unieke Woonbeleving in het Red Star Macalline Winkelcentrum

Een Innovatief Ontwerp van Ruixue Liang

Inleiding

Ligne Roset, een toonaangevend merk op het gebied van meubelontwerp, heeft een opvallende nieuwe winkel geopend in het Red Star Macalline winkelcentrum. Het ontwerp, gemaakt door de getalenteerde ontwerper Ruixue Liang, biedt een unieke woonbeleving voor bezoekers. Met een combinatie van moderne, wabi-sabi en licht luxe elementen, is deze winkel een must-visit bestemming voor liefhebbers van design en interieur.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit een grondige analyse van de verkoopomstandigheden en de lay-out van de producten. Het team heeft de belangrijkste displayproducten opgesomd en vervolgens de indeling en verkooplijnen ontworpen. De winkel bevindt zich op een uitstekende locatie, vlakbij de hoofdingang van het winkelcentrum en naast de hoofdkassa. Hierdoor is het zonder twijfel de belangrijkste ingang van de winkel. Daarnaast werd er gekeken naar de verkoopsituatie van andere winkels in de buurt. Hoewel er andere populaire winkels in de buurt waren, waren deze niet gericht op meubels. Om meer klanten aan te trekken en het doel van klantenbinding te bereiken, heeft de ontwerper ook een aparte ingang tegenover deze winkels geplaatst.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de focus op de verkooplijnen. Het ontwerpteam heeft vanaf het begin met de klant afgesproken dat de verkooplijnen de belangrijkste factor zijn. Er is veel aandacht besteed aan de plattegrond en de verkooplijnen. Het interieur van de winkel is zo ontworpen dat klanten vanaf de ingang natuurlijk door de winkel kunnen lopen en alle producten kunnen zien. Het ontwerpteam heeft verschillende scènes gecreëerd om klanten een meeslepende ervaring te bieden en hen te laten associëren met de producten in hun eigen huis.

De technische specificaties van dit ontwerp zijn ook indrukwekkend. Het uitgangspunt bij het denken over de ruimtelijke visuele effecten was dat het product de hoofdrol speelt en de ruimte dient ter ondersteuning. De producten van Ligne Roset worden in verschillende ruimtes gebruikt door gebruik te maken van verschillende tonaliteiten die de verschillende meubelproducten complementeren.

Het ontwerp van Ligne Roset in het Red Star Macalline winkelcentrum is een perfect voorbeeld van hoe verschillende stijlen en tonaliteiten harmonieus kunnen samengaan. Het ontwerpteam heeft gekozen voor een lokale interpenetratie van de vormgeving en een basale eenheid van kleur om de harmonie te waarborgen.

Het project begon in 2021 in Chongqing en zal naar verwachting in september 2021 worden voltooid. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende stijlen en tonaliteiten, waaronder wabi-sabi, modern, licht luxe en Frans. Wabi-sabi werd gekozen als het belangrijkste element bij de hoofdingang om een duidelijk onderscheid te maken ten opzichte van de nabijgelegen winkels met een exquise en luxe uitstraling. De ontwerpers hebben ook veel gebruik gemaakt van gebogen vormen om de kenmerken van de meubels te benadrukken.

Het ontwerp van Ligne Roset in het Red Star Macalline winkelcentrum heeft enkele uitdagingen met zich meegebracht. Het combineren van verschillende stijlen en tonaliteiten was een complexe taak, maar het ontwerpteam slaagde erin om een harmonieuze en natuurlijke overgang te creëren. Door lokale interpenetratie van de vormgeving en een basale eenheid van kleur toe te passen, werd de harmonie tussen de verschillende elementen perfect opgelost.

Al met al is het ontwerp van Ligne Roset in het Red Star Macalline winkelcentrum een ware eyecatcher. Met zijn unieke combinatie van moderne, wabi-sabi en licht luxe elementen biedt deze winkel een inspirerende woonbeleving voor bezoekers. Of je nu op zoek bent naar een nieuw meubelstuk of gewoon geïnteresseerd bent in design en interieur, deze winkel is zeker een bezoek waard.

Afbeelding credits: Chongqing Micro Interior Design Co., Ltd.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die getuigen van creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp van Ligne Roset draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ruixue Liang
Afbeeldingscredits: Chongqing Micro Interior Design Co., Ltd.
Projectteamleden: Ruixue Liang
Projectnaam: Ligne Roset
Projectklant: Ruixue Liang


Ligne Roset  IMG #2
Ligne Roset  IMG #3
Ligne Roset  IMG #4
Ligne Roset  IMG #5
Ligne Roset  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp