Designnaam: For Two

Ontwerper: Shiu-Ming Chen

Inleiding

For Two is een uniek residentieel ontwerp dat is gecreëerd door ontwerper Shiu-Ming Chen. Het ontwerpconcept draait om het creëren van een heldere, open ruimte met een 360-graden uitzicht vanuit elke hoek. De indeling van de ruimte is gebaseerd op twee centrale punten: de kleedkamer en het keukeneiland. Deze twee punten vormen het middelpunt van twee concentrische cirkels, waardoor een circulaire route door de ruimte ontstaat. Het gebruik van glas en slimme verlichtingstechnieken zorgt voor een lichte en luchtige sfeer, terwijl de groene omgeving buiten de ramen een rustgevend uitzicht biedt.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp zijn te danken aan het gebruik van glas als belangrijkste materiaal. Het glas laat veel natuurlijk licht binnen en creëert een romantische sfeer tussen dag en nacht. Daarnaast is er gebruik gemaakt van het "geleende uitzicht" principe, waarbij het uitzicht buiten de ramen als een groot schilderij wordt ingelijst. De kleedkamer en het keukeneiland dienen als centrale punten en vormen de basis voor de circulaire indeling van de ruimte. De verlichting in het plafond volgt deze indeling en versterkt het circulaire karakter van het ontwerp.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van glas als hoofdmateriaal. Het glas zorgt voor lichtinval en geleidt het licht door de ruimte. Daarnaast zijn er transparante verticale scheidingswanden gebruikt om de structuur van de ruimte te behouden en tegelijkertijd de doorkijk en lichtinval te bevorderen. De keuken is voorzien van een opvallend roestvrijstalen keukeneiland, terwijl de kleedkamer gebruik maakt van glas om het licht en de schaduwen in de ruimte te begeleiden. Het ontwerp maakt ook gebruik van lichtstrips om de kleedkamer een lichter gevoel te geven. De kasten zijn op een "vormloze" manier ontworpen om het open karakter van de ruimte te behouden en de opslag te vereenvoudigen.

For Two is een ontwerp dat is gemaakt voor twee personen. De ruimte is zo ontworpen dat er een optimale lichtinval is en er een vrij uitzicht is naar buiten. De deuren van elke ruimte zijn schuifdeuren, wat zorgt voor privacy en intimiteit. De kasten zijn bewust ontworpen om het uitzicht niet te blokkeren en zijn daarom "vormloos" gemaakt. Transparante verticale scheidingswanden vervangen delen van de muurstructuur en zorgen voor een goede lichtinval.

Het ontwerp van For Two is gebaseerd op een gedurfde en innovatieve benadering van de traditionele indeling van een woonkamer. Door gebruik te maken van twee concentrische cirkels wordt er een circulaire route door de ruimte gecreëerd. De kleedkamer en het keukeneiland fungeren als centrale punten en bieden de mogelijkheid om de ruimte vanuit elke hoek te bekijken. Het "geleende uitzicht" principe zorgt ervoor dat de groene omgeving buiten de ramen als een natuurlijk decor fungeert. Dit ontwerp biedt de gebruikers de vrijheid om de ruimte naar eigen wens te gebruiken, terwijl de intimiteit en privacy behouden blijven.

For Two is gerealiseerd in Taiwan en is het resultaat van zorgvuldig onderzoek en planning. Het ontwerp is ontstaan uit de behoefte om de traditionele indeling van een woonkamer te doorbreken en een ruimte te creëren die volledig is afgestemd op de behoeften van de gebruikers. Het gebruik van glas, slimme verlichtingstechnieken en de circulaire indeling maken dit ontwerp uniek en innovatief.

For Two heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en originaliteit. Het ontwerp van For Two combineert technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Met For Two heeft ontwerper Shiu-Ming Chen een unieke en innovatieve ruimte gecreëerd die de traditionele indeling van een woonkamer doorbreekt. Het gebruik van glas, de circulaire indeling en het "geleende uitzicht" principe maken dit ontwerp een ware eyecatcher. Het ontwerp biedt de gebruikers de vrijheid om de ruimte naar eigen wens te gebruiken, terwijl de intimiteit en privacy behouden blijven. For Two is een ware blikvanger die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shiu-Ming Chen
Afbeeldingscredits: Liumu Design
Projectteamleden: Shiu-Ming Chen
Projectnaam: For Two
Projectklant: Shiu-Ming Chen


For Two IMG #2
For Two IMG #3
For Two IMG #4
For Two IMG #5
For Two IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp