Bi Wabisabi: Een Micro Woning Geïnspireerd door Reisherinneringen

Een Unieke Benadering van Tijd en Ruimte

Ontwerper Shiho Chu brengt reisherinneringen tot leven in een perfecte leefomgeving

In de drukke stad Taipei, Taiwan, heeft ontwerper Shiho Chu een micro woning gecreëerd genaamd Bi Wabisabi. Geïnspireerd door reisherinneringen en een nostalgische sfeer, heeft Chu de vierde dimensie van het leven - tijd - onthuld in de ruimte.

Bi Wabisabi is een uniek project dat zich richt op het element van tijd. Het onthult herinneringen die diep verborgen liggen in het hart van de eigenaar en vertaalt deze naar een perfecte leefomgeving. Met een oppervlakte van slechts 26 vierkante meter is deze micro woning een meesterwerk van efficiëntie en esthetiek.

De ontwerpers hebben de reisherinneringen van de eigenaar als prioriteit gesteld. Om deze nostalgische emotie over te brengen, is de smalle, verticale hoogte van de ruimte benut. Een boekenkast, die zich uitstrekt van vloer tot plafond, doet de eigenaar denken aan de gedenkwaardige boekwinkel in Japan waar ze zo van houden.

Bi Wabisabi is ontworpen in een Japanse stijl, met invloeden van de Wa-fu stijl. Het project is gelegen in Taipei, Taiwan en werd gerealiseerd tussen april en september 2019. Het ontwerpteam, onder leiding van Shiho Chu als creatief directeur en Kei Chou als ontwerper, heeft met dit project een unieke benadering gekozen door de vierde dimensie van tijd te onthullen in plaats van de ruimte zelf te manipuleren.

De micro woning is ontworpen om de eigenaar in staat te stellen hun dierbare herinneringen te herbeleven. Door de vierde dimensie van tijd te onthullen, kunnen ze op elk gewenst moment terugkeren naar die speciale momenten uit het verleden.

Bi Wabisabi heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitmuntendheid en innovatie. Het project werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap, en die positieve gevoelens, verbazing en verwondering opwekken.

Met Bi Wabisabi heeft Shiho Chu een unieke micro woning gecreëerd die reisherinneringen tot leven brengt en de vierde dimensie van tijd onthult. Het ontwerp is een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek, en biedt de eigenaar een unieke leefomgeving vol betekenis en schoonheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shiho Chu
Afbeeldingscredits: Shiho Chu
Projectteamleden: Shiho Chu, Creative Director Kei Chou, Designer
Projectnaam: Bi-Wabisabi
Projectklant: Shiho Chu


Bi-Wabisabi IMG #2
Bi-Wabisabi IMG #3
Bi-Wabisabi IMG #4
Bi-Wabisabi IMG #5
Bi-Wabisabi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp