De Essentie van Eenvoud in 'The Realm of Ink'

Yun Hsien Chuang creëert rust met minimalistisch woonhuis

In een wereld waar snelheid en stress de boventoon voeren, biedt 'The Realm of Ink' een oase van rust en eenvoud. Dit woonhuis, ontworpen door Yun Hsien Chuang, is een toonbeeld van minimalistische schoonheid en functionaliteit.

In de 166 vierkante meter van 'The Realm of Ink' vinden we een entree, woonkamer, eetkamer, keuken, twee slaapkamers, een semi-open studeerkamer en twee badkamers. De ruimte wordt gekenmerkt door een minimalistische inrichting waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en eenvoud. De ontwerper heeft gekozen voor een 'less is more'-benadering, waarbij overbodige elementen zijn weggelaten om helderheid en rust te creëren voor de bewoners.

Het interieur kenmerkt zich door het gebruik van stabiele houtaccenten en de kalmte van steenpatronen, zonder ingewikkelde kleurvariaties. Natuurlijk licht stroomt rijkelijk door de ruimte en creëert een warme en elegante leefomgeving. De semi-open indeling van het huis zorgt niet alleen voor een natuurlijke lichtinval, maar biedt ook privacy voor de eetkamer en privéruimtes. De eetkamer fungeert als het hart van de woning, verbindt verschillende ruimtes en brengt gezinsleden ongemerkt dichter bij elkaar.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van Italiaanse kwartstegels, ijzeren onderdelen, natuurlijk massief houtfineer, modelleerpanelen, op maat gemaakte houten vloeren, behang en systeemkasten. Deze materialen dragen bij aan de serene sfeer en de strakke uitstraling van het huis. Bij binnenkomst wordt de bezoeker verwelkomd door een warm houten kabinet dat een rustgevend uitzicht biedt en de geest geleidelijk tot rust brengt.

De uitdagingen bij het ontwerpen van 'The Realm of Ink' lagen vooral in het creëren van een rustige schoonheid in de minder verlichte eetkamer en studeerkamer. Houtaccenten zijn uitgebreid toegepast op het plafond, de wanden en de vloer, wat bijdraagt aan een ingetogen sfeer die de zintuigen prikkelt en uitnodigt tot een moment van bezinning. De ruimte is getransformeerd tot een plek van stabiliteit, waar men geestelijk en lichamelijk tot rust kan komen.

De slaapkamers van het huis zetten de helderheid van de openbare ruimtes voort en creëren een comfortabele slaapomgeving. In de tweede slaapkamer omhult een gladde gebogen oppervlakte boven het hoofdeinde van het bed de lage balk, waardoor het gevoel van beklemming vermindert en een elegante charme toevoegt aan het vierkante frame. Neutrale grijstinten, gecombineerd met het witte daglicht, creëren een ontspannen sfeer.

'The Realm of Ink' is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Yun Hsien Chuang wordt gerespecteerd voor de integratie van beste praktijken uit de industrie en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yun Hsien Chuang
Afbeeldingscredits: SHEZING DESIGN
Projectteamleden: Yun Hsien Chuang
Projectnaam: Realm of Ink
Projectklant: SHEZING DESIGN


Realm of Ink IMG #2
Realm of Ink IMG #3
Realm of Ink IMG #4
Realm of Ink IMG #5
Realm of Ink IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp