Qube Shanghai: Een Luxueus Hotel dat de Charme van Jiangqiao Vangt

Een Unieke Mix van Moderne Mode en Traditionele Cultuur

Het Qube Hotel Shanghai Jiangqiao is een hoogwaardig zakelijk merk dat eigendom is van de Greenland Hotel and Tourism Group. Gelegen in het Jiading District van Shanghai, ligt het hotel dicht bij de Hongqiao verkeersknooppunt en is het verbonden met het Airport Economic Park, met een unieke geografische ligging. Jiangqiao is een kruispunt van zeetransport en landtransport in de Chinese geschiedenis.

Het hotel neemt "Jiangqiao-geheugen" als thematisch concept en integreert de unieke charme van de Jiangqiao-cultuur met moderne modekunst, om klanten een ongekende ervaring te bieden. "Brug" is de belangrijkste conceptuele aanwijzing van de hotellobby. De brug-achtige kolommen, de grote lege ruimte en de veranderingen in de watertextuur die vanaf de grond worden weerspiegeld om het wateroppervlak na te bootsen, hebben volledig de welvarende levenscultuur van Jiangqiao in de oudheid belichaamd.

De hoge gang van de lobby is ontworpen naar aanleiding van een rijstemmer. Omdat een rijstemmer een goede oogst symboliseert, wordt dit uitgedrukt in de modieuze en gespannen oranje kleur. De bodem van de emmer is geopend in de vorm van een raam, waardoor mensen een panoramisch uitzicht hebben op de scènes van een kleine brug, stromend water, vol mijmeringen van oneindige herinneringen. De torenhoge kunstboekenplanken zijn verspringend geplaatst met de ontvangststoelen om een meer gediversifieerde ruimte te creëren. De ontvangstbalie onder de brug volgt de schoonheid van de Chinese symmetrie en de glanzende oppervlakte trekt klanten aan.

Het hotel beschikt over een multifunctionele banketzaal van 600 vierkante meter en 5 kleine en middelgrote vergaderzalen, die kunnen voldoen aan de behoeften van verschillende activiteiten en diverse ervaringen aan klanten kunnen bieden op basis van verschillende thema's. Het Chinese eetgedeelte is ontworpen volgens het concept van karakteristieke binnenplaatsen in het zuiden van de Yangtze-rivier. Het scheidt de ruimte met vouwschermen.

Het project begon in februari 2015 in Shanghai en werd in september 2019 voltooid in Noord-Hongqiao Shanghai. De lobby is slechts 6 meter hoog, de ruimte is zeer smal en lang, de ervaring is niet goed. Hoe ontwerptechnieken te gebruiken in de smalle ruimte om de kwaliteit van de ruimte-ervaring te vergroten, is een reeks grotere moeilijkheden en uitdagingen.

Het hotel is gebaseerd op het concept van "Op zoek naar het geheugen van Jiangqiao" en draagt de unieke historische en culturele charme van Jiangqiao, de perfecte fusie van moderne mode en traditionele cultuur en de ervaring van artistieke expressie, dit alles zal de meest opwindende stop zijn in het leven van de gasten. Het kleurenpalet van dit project is een subtiel grijs met een vleugje Qube Hermes Orange en Champagne Gold.

Het Qube Shanghai Hotel is bekroond met de Silver A' Design Award in 2021 in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie, met sterke technische kenmerken en prachtig artistiek vakmanschap. Het ontwerp wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Fotograaf Frank Art Center, QUBE Shanghai, 2019. Afbeelding #2: Fotograaf Frank Art Center, QUBE Shanghai, 2019. Afbeelding #3: Fotograaf Frank Art Center, QUBE Shanghai, 2019. Afbeelding #4: Fotograaf Frank Art Center, QUBE Shanghai, 2019. Afbeelding #5: Fotograaf Frank Art Center, QUBE Shanghai, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yue Ding
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Frank Art Center, QUBE Shanghai, 2019. Image #2: Photographer Frank Art Center, QUBE Shanghai, 2019. Image #3: Photographer Frank Art Center, QUBE Shanghai, 2019. Image #4: Photographer Frank Art Center, QUBE Shanghai, 2019. Image #5: Photographer Frank Art Center, QUBE Shanghai, 2019.
Projectteamleden: Designer: Yue Ding Designer: Jun Chao
Projectnaam: Qube Shanghai
Projectklant: Yue Ding


Qube Shanghai IMG #2
Qube Shanghai IMG #3
Qube Shanghai IMG #4
Qube Shanghai IMG #5
Qube Shanghai IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp