Longyue Clubhouse: Een Bos in de Stad

Architect Zhijun Zhong creëert een natuurlijke oase in Weifang Shangcheng

In het hart van Weifang Shangcheng onthult Zhijun Zhong een baanbrekend ontwerp dat natuur en architectuur verenigt in de Longyue Clubhouse, een toevluchtsoord voor de ziel.

In een wereld waar stedelijke ontwikkeling vaak ten koste gaat van natuurlijke habitats, biedt het Longyue Clubhouse een adembenemend alternatief. Geïnspireerd door de rustgevende kracht van bossen, heeft Zhijun Zhong een ruimte gecreëerd die natuurlijke elementen en licht naadloos integreert, waardoor bezoekers zich in een openluchtomgeving wanen. Dit ontwerpconcept, dat een 'zuurstofstation' voor de geest belichaamt, brengt een stukje natuur terug naar de stadskern.

Het ontwerp van de Longyue Clubhouse is een weerspiegeling van Weifangs status als nationale ecologische tuinstad. De fusie van 'stad in het bos, bos in de stad' is tastbaar in elke hoek van het 500 vierkante meter grote complex. De ruimte is levendig en interactief, waarbij de verwachtingen voor toekomstig leven worden gekoesterd door de aanwezigheid van natuur.

Zhijun Zhongs toepassing van hedendaagse esthetiek brengt de ruimte tot leven met organische vormen en materialen zoals hout, metaal en marmer. Deze elementen zijn zorgvuldig geselecteerd om een ecosysteem te vormen dat de symbiose tussen mens en natuur bevordert. Het gebruik van mos, groen, boomstammen en takken simuleert een volledige ecologische cyclus en creëert een levend systeem binnen de muren van de clubhouse.

De interactie met de ruimte is doordacht en zintuiglijk. Natuurlijke houttinten domineren, terwijl de architectuur lijkt te groeien als wortels door staal en beton. Doorzichtige structuren en gelaagde wanden versterken de ademende en transparante kwaliteit van de ruimte. De ontvangsthal opent zich met een weloverwogen lichtontwerp dat de illusie van natuurlijk zonlicht creëert, omgeven door 'bomen' die schaduw en rust bieden.

Het hart van de clubhouse, de TIME BOX waterbar, symboliseert de kern van de stad. Hier wordt het concept van een stadsbos tot leven gebracht, waar kleine levensvormen uitgroeien tot machtige bomen die een weelderige groenheid vormen. Onder het bladerdak heerst een serene rust, die uitnodigt tot ontspanning en gemakkelijke communicatie.

Voltooid in augustus 2023, is het Longyue Clubhouse project een toonbeeld van hoe stedelijke en natuurlijke elementen harmonieus kunnen samengaan. Het overwinnen van creatieve en technische uitdagingen heeft geleid tot een ruimte die niet alleen de Chinese architectuurprincipes eert, maar ook een nieuw perspectief biedt op ecologisch stedelijk leven.

De erkenning van het Longyue Clubhouse met een Zilveren A' Design Award in 2024 onderstreept het succes van Zhong's visie. Dit prestigieuze onderscheiding bevestigt de uitzonderlijke kwaliteit en innovatie van het ontwerp, dat zowel technische expertise als artistieke finesse toont, en een nieuw niveau van uitmuntendheid in de integratie van leven, licht en natuur introduceert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhijun Zhong
Afbeeldingscredits: Zhijun Zhong
Projectteamleden: Zhijun Zhong
Projectnaam: Xiangkai Weifang Shangcheng Longyue
Projectklant: Herabenna


Xiangkai Weifang Shangcheng Longyue  IMG #2
Xiangkai Weifang Shangcheng Longyue  IMG #3
Xiangkai Weifang Shangcheng Longyue  IMG #4
Xiangkai Weifang Shangcheng Longyue  IMG #5
Xiangkai Weifang Shangcheng Longyue  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp