Impression: Een Uniek en Kleurrijk Huis in Taipei

Een Ontwerp van Changi Lin

Inleiding

Dit artikel gaat over het unieke en kleurrijke huis genaamd "Impression" in Taipei, ontworpen door Changi Lin. Het huis is ontworpen voor een echtpaar dat lange tijd in Europa heeft gewoond en een passie heeft voor kunst. Bij hun terugkeer naar Taiwan wilden ze een huis dat hun persoonlijkheid weerspiegelt en hen omringt met kleur en creativiteit. Het doel was om een ruimte te creëren die eindeloos fascinerend is en waarin elke hoek iets bijzonders te bieden heeft.

De inspiratie voor het ontwerp komt voort uit de traditionele Chinese poort in de tuin. De compositie van de boog vormt een doorgang tussen verschillende ruimtes. Vanaf de ene kant zie je een totaal andere scène dan wanneer je aan de andere kant staat. Deze doordringende boog creëert een prachtig schilderachtig landschap.

Als je op de bank zit, zie je aan de linkerkant het zonlicht en aan de rechterkant word je begroet door driedimensionale driehoekige koraalrode kasten en glanzende blauwe Italiaanse mozaïektegels. Dit zorgt voor een verbluffende ervaring wanneer je het huis voor het eerst binnenkomt.

Het huis heeft een oppervlakte van ongeveer 116 vierkante meter en is gelegen in een oude woonwijk van Taipei.

De uitdaging bij dit ontwerp was om een huis te creëren dat functioneel en comfortabel is, maar ook een persoonlijke stijl heeft. Het echtpaar gaf de ontwerper volledige vrijheid en het resultaat is een huis dat verenigd is met licht en plezier.

Het project begon in mei 2019 en werd in november 2019 voltooid. Het huis is gelegen in de Wan-Hua wijk van Taipei, in een nieuw gebouw dat in 2019 is opgeleverd.

Impression is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Impression wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Impression is een uniek en kleurrijk huis dat de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt. Het speelse gebruik van verschillende materialen en kleuren creëert een mix van interrelaties en distincte gebieden met elk hun eigen karakter. Het is een ideaal huis voor stedelijk wonen met hoge dichtheid, waarbij een vloeiend ontwerp een oase van vreugde creëert in het midden van de stad.

Met Impression heeft Changi Lin een huis ontworpen dat niet alleen functioneel en comfortabel is, maar ook een bron van inspiratie en creativiteit voor de bewoners. Het is een plek waar kunst en design samenkomen en waar elke hoek een nieuwe verrassing biedt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: GA DESIGN SHENGA INTERIOR
Afbeeldingscredits: GA DESIGN SHENGA INTERIOR
Projectteamleden: Designer : CHANG-I ,LIN
Projectnaam: Impression
Projectklant: GA DESIGN SHENGA INTERIOR


Impression IMG #2
Impression IMG #3
Impression IMG #4
Impression IMG #5
Impression IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp