Manas Design Space: Een Unieke Werkomgeving die Werk en Welzijn Combineert

Een Ontwerp van Ziye Zhao

Inleiding:

Manas Design Space is een inspirerende werkplek die is ontworpen om een onvergetelijke ervaring te bieden aan zowel medewerkers als bezoekers. Het is een plek waar mensen kunnen genieten van hun werk en de mensen waarmee ze samenwerken. Met oog voor warme details en de zegening van tijd, creëert dit ontwerp een gevoel van verbondenheid. In een tijd waarin werk een belangrijk onderdeel is geworden van ons dagelijks leven, zorgt Manas Design Space ervoor dat de werkplek zorgzaam is voor degenen die zich inzetten voor hun werk, net zoals de natuur dat doet.

Als het kantoor van een interieurontwerper richt Manas Design Space zich op de luchtstroom, de introductie van natuurlijke planten, het optimale gebruik van licht en het gebruik van ergonomische kantoormeubelen en milieuvriendelijke materialen. Wat betreft de functies, zijn er ruimtes gecreëerd voor gedeeld leren, een boekenbar, een fitnessruimte, een yogaruimte en een eetkamer. Het ontwerp heeft bewust gekozen om meer onafhankelijke kantoren achterwege te laten en streeft naar een open, diverse en inclusieve ruimte.

De realisatie van Manas Design Space is gebaseerd op het gebruik van verschillende technologieën. De oorspronkelijke ruimte is deels verbouwd om een gevoel van hiërarchie en bruikbaarheid te creëren. Door gedeeltelijk te graven, ontstaat er een gedeelde ervaring in het verzonken gedeelte. Als werkruimte voor ontwerpers bevordert het een inclusieve, open en transparante werksfeer die bevorderlijk is voor samenwerking, netheid, beknopte en efficiënte werkprocessen.

Manas Design Space heeft een totale oppervlakte van 460 vierkante meter vóór de renovatie en 600 vierkante meter na de uitbreiding. Het ontwerpplan werd gelanceerd in oktober 2019, de bouw begon in november 2019 en het werd in gebruik genomen in februari 2020.

Als interieurontwerpbureau heeft Manas Design Space zich gericht op het creëren van een inclusieve, levendige, open en veelzijdige ruimte. Het ontwerp maakt werk beknopt en efficiënt, terwijl het tegelijkertijd streeft naar fysieke en mentale gezondheid. Door werk en ontspanning te combineren, wordt de creativiteit van de ontwerpers gestimuleerd in een ontspannen en natuurlijke sfeer.

Het ontwerp van Manas Design Space heeft enkele uitdagingen met zich meegebracht. Het oorspronkelijke gebouw had een lange geschiedenis en om de hiërarchie en bruikbaarheid te vergroten, moest er een deel van de tweede verdieping worden bijgebouwd. Het creëren van een gedeelde ervaring in het verzonken gedeelte was een van de grootste uitdagingen. Daarnaast moest er een evenwicht worden gevonden tussen verschillende functies, waarbij meerdere bedrijfsvormen op een coëxisterende en win-winnende manier werden gecombineerd.

Manas Design Space is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Met Manas Design Space heeft Ziye Zhao een unieke werkomgeving gecreëerd die werk en welzijn combineert. Het ontwerp legt de nadruk op functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid, en biedt een inspirerende omgeving waarin creativiteit kan gedijen. Door te focussen op luchtstroom, natuurlijke elementen en ergonomie, heeft Manas Design Space een nieuwe standaard gezet voor kantoorontwerp.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Fotograaf Chen Wu Space, Verzonken gedeelte, 2020. Afbeelding 2: Fotograaf Chen Wu Space, Vergader-/kunstveranda, 2020. Afbeelding 3: Fotograaf Chen Wu Space, Werkruimte, 2020. Afbeelding 4: Fotograaf Chen Wu Space, Ingang receptie, 2020. Afbeelding 5: Fotograaf Chen Wu Space, Materiaalruimte en verzonken gedeelte, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziye Zhao
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Chen Wu Space, Sinking shared area, 2020. Image #2: Photographer Chen Wu Space, Meeting/Art veranda, 2020. Image #3: Photographer Chen Wu Space, Work space, 2020. Image #4: Photographer Chen Wu Space, Front Reception entrance, 2020. Image #5: Photographer Chen Wu Space, Material area and sinking area, 2020.
Projectteamleden: Ziye Zhao
Projectnaam: Manas Design Space
Projectklant: Ziye Zhao


Manas Design Space IMG #2
Manas Design Space IMG #3
Manas Design Space IMG #4
Manas Design Space IMG #5
Manas Design Space IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp