Leer voor Entertainment: Een Unieke Leeromgeving voor Kinderen

Een Ontwerp van Hsin Pei Chiang

Inleiding:

Een combinatie van onderwijs en leefomgeving, dat is het doel van het ontwerp van Hsin Pei Chiang voor "Leer voor Entertainment". Dit unieke project is ontstaan uit de wens van de opdrachtgever om zijn kinderen een complete omgeving te bieden waarin ze kunnen leren en groeien. Met flexibele configuraties en speciale voorzieningen is deze ruimte een ideale plek voor educatie en plezier.

De ruimte is ontworpen met het oog op functionaliteit en recreatie. Verstelbare scheidingswanden, een themawand met natuurlijke elementen, unieke whiteboards en wastafels op kinderhoogte zijn slechts enkele van de handige voorzieningen die zijn toegevoegd. Daarnaast zijn alle faciliteiten, zoals de bureaus voor docenten, de aanpasbare klaslokalen, de leesruimte, de badkamer en het balkon, gebouwd met niet-giftige, milieuvriendelijke materialen om de gezondheid van de opdrachtgever en de kinderen te waarborgen.

De ruimte maakt gebruik van geluidsabsorberende materialen, geluidsschermen, medium-density vezelplaten met snelsluitingen, verf met een laag formaldehydegehalte, lichtbuizen van ijzer, zachte verlichting, houten materialen, laminaatvloeren en open kasten om een gevoel van transparantie te creëren. Het klaslokaal behoudt zijn unieke kenmerken met een open patroon en flexibele configuratie. Daarnaast zijn er voldoende ornamenten, kasten in geometrische stijl en plafonds in lijnvormige vormen aangebracht om een gezonde omgeving met complete functionaliteit te realiseren.

De ruimte is gebaseerd op frisse kleuren en is versierd met kleurrijke verf die het beeld oproept van een blauwe lucht, zonlicht en aarde. De configuratie van de ruimte is zorgvuldig uitgedacht en er is een balans gevonden tussen gevoel en verstand. De opdrachtgever hecht veel waarde aan de gemoedstoestand van de kinderen en wil dat iedereen zich onafhankelijk kan voelen. Bovendien hoopt de opdrachtgever dat de ruimte een plek wordt waar kinderen de juiste waarden kunnen ontwikkelen.

Het project is voltooid in juli 2019 in New Taipei City, Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften van kinderen in een leeromgeving. De uitdagingen van het ontwerp waren onder meer het creëren van een flexibele ruimte in een beperkte ruimte, het voldoen aan de bouwvoorschriften en het zorgen voor een veilige en functionele omgeving.

Met "Leer voor Entertainment" heeft Hsin Pei Chiang een unieke leeromgeving gecreëerd waar kinderen kunnen leren, groeien en plezier kunnen hebben. Het ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Dit is een erkenning voor het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp, evenals de uitstekende technische kenmerken en artistieke vaardigheden die zijn toegepast.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin-Pei Chiang
Afbeeldingscredits: Fu-Ming Lin
Projectteamleden: Hsin-Pei Chiang, Shang-En Yang
Projectnaam: Learn for Fun
Projectklant: Hsin-Pei Chiang


Learn for Fun IMG #2
Learn for Fun IMG #3
Learn for Fun IMG #4
Learn for Fun IMG #5
Learn for Fun IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp