Fengtang Art Education: Een Unieke Ruimte voor Kunstopleiding

Een Interieurontwerp van Jason Cao

Inleiding:

Fengtang Art Education is een trainingsinstituut dat zich richt op kunststudenten in de leeftijd van zestien tot achttien jaar. Het ontwerp van deze ruimte is gericht op het creëren van een omgeving die zowel interessant als volwassen is. Het kleurenpalet van zwart, grijs en wit weerspiegelt de relatie tussen tinten in potloodschetsen. Origami is een belangrijk element in de vormgeving van sculpturen en kunstwerken, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van polygonale origami-elementen in de decoratie.

Deze unieke eigenschappen maken het ontwerp van Fengtang Art Education onderscheidend van andere trainingsinstituten. Het ontwerp gaat verder dan alleen het verfraaien van de ruimte en legt de nadruk op humanisme. Elk hoekje is ontworpen om docenten en studenten respect en zorg te laten voelen en om hun verdere streven naar kunst en kennis te inspireren.

De technologie die is gebruikt om dit ontwerp te realiseren, omvat het gebruik van arc-lassen om stalen platen te vervormen tot zachte en mooie vormen voor de trap naar de derde verdieping. Veiligheid is hierbij een belangrijk aspect, om ongelukken te voorkomen.

De hoofdstructuur van het gebouw bestaat uit drie verdiepingen met een oppervlakte van 490 vierkante meter. Bezoekers kunnen rechtstreeks naar de ingang op de eerste verdieping gaan en van daaruit naar het lesgebied op de tweede verdieping. Het lesgebied op de tweede verdieping omvat open ruimtes zoals een leesgedeelte, een rustgedeelte, een besprekingsruimte, een docentenkamer en een drankjesbar. Op de derde verdieping, die een uitbreiding is van de oorspronkelijke twee verdiepingen, bevinden zich ook een besprekingsruimte en docentenkamers.

De tags die dit ontwerp het beste beschrijven zijn: interieur, minimalistisch, modern, eenvoudig, kunst, interessant en onderwijsruimte.

Het ontwerpteam bestond uit hoofdontwerper Jason Cao en assistent-ontwerper Zhilu Li.

De interactie met het ontwerp wordt gerealiseerd door middel van "papieren vliegtuigjes" die van binnen naar buiten leiden. Dit vormt niet alleen een route voor mensen, maar heeft ook een symbolische betekenis. De studenten transformeren als het ware van een blanco vel papier tot een vliegtuigje dat steeds hoger vliegt. Bovendien roepen "papieren vliegtuigjes" ook speciale jeugdherinneringen op bij ouders, waardoor bezoekers zich verbonden voelen met de ruimte.

Het ontwerpproject begon in november 2018 en werd in maart 2019 voltooid in Qingdao.

Voor dit ontwerp is uitgebreid onderzoek gedaan naar onderwijsruimtes. Het ontwerp moest niet alleen voldoen aan de functionele eisen, maar ook de menselijke zorg voor studenten en docenten weerspiegelen. De ruimte moest respect en zorg uitstralen en studenten stimuleren om kunst verder te verkennen en te begrijpen. In dit project zijn naast de traditionele basisfuncties van een trainingsinstituut ook entertainmentgedeeltes toegevoegd om studenten en hun ouders te ontspannen.

De grootste uitdagingen bij dit ontwerp waren het voldoen aan de eisen van ouders en studenten, het behalen van marketingdoelen en het achterlaten van een esthetische standaard in de harten van de studenten. Het ontwerp moest niet alleen functioneel zijn, maar ook aansprekend en inspirerend voor toekomstige kunstenaars en ontwerpers.

Dit ontwerp is een interieurontwerp voor een kunstopleidingsinstituut. Het gebruik van wit als hoofdtoon en het thema-element van origami in de vormgeving creëren een volwassen en toch interessante sfeer.

Het ontwerp van Fengtang Art Education is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een innovatieve manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Afbeeldingen:

Afbeelding 1: Fotograaf May, Entreehal, 2019.

Afbeelding 2: Fotograaf May, Drankjesbar, 2019.

Afbeelding 3: Fotograaf May, Gang, 2019.

Afbeelding 4: Fotograaf May, Bespreekruimte, 2019.

Afbeelding 5: Fotograaf May, Trap, 2019.

Alle rechten voorbehouden aan Jason Cao, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jason Cao
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer May, Front Hall, 2019. Image #2: Photographer May, Water Bar, 2019. Image #3: Photographer May, Corridor, 2019. Image #4: Photographer May, Negotiate Area, 2019. Image #5: Photographer May, Stairs, 2019.
Projectteamleden: Main Designer: Jason Cao Assistant Designer: Zhilu Li
Projectnaam: Fengtang
Projectklant: Jason Cao


Fengtang IMG #2
Fengtang IMG #3
Fengtang IMG #4
Fengtang IMG #5
Fengtang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp