ZY Foot Spa: Een Oase van Rust in de Stad

Een Modern en Artistiek Ontwerp van Chuanjin Sun

In de drukte van het stadsleven vergeten we vaak de geschenken die de natuur ons biedt. Het ZY Foot Spa-project is ontstaan uit de behoefte om in de hectische wereld een plek van rust te vinden en te genieten van pure vreugde.

Het ZY Foot Spa-project, ontworpen door Chuanjin Sun, is een unieke en moderne ruimte waar kunst, natuur en warmte samenkomen. Met een oppervlakte van 2400 vierkante meter biedt deze spa een oase van rust in het hart van de stad Zhuji.

Vanaf het moment dat je de spa binnenkomt, word je begroet door een zorgvuldig ontworpen interieur. De spiegel aan de bovenkant van de receptie reflecteert de lange bar met speciale kleuren, waardoor een psychedelische sfeer ontstaat. Een artistieke bamboe-installatie strekt zich uit vanaf de ingang door de trap naar de derde verdieping, waardoor een transparante en rustgevende sfeer ontstaat die de ruimte verzacht.

Het ontwerp van de spa is gebaseerd op de principes van orde en harmonie. De ruimte is voorzien van bamboe weefsels die de trappen naar de derde verdieping verbinden. Het contrast tussen de regelmatige vormen en de heldere witte lichtstrips creëert een gevoel van orde en structuur. De transparante texturen spelen met licht en schaduw, waardoor een dromerige sfeer ontstaat.

Het ZY Foot Spa-project is gerealiseerd met behulp van traditionele technieken en materialen uit de regio Zhuji. Bamboe weven, houten roosters en natuurlijke stenen oppervlakken zijn subtiel verwerkt in het ontwerp. De spiegels creëren een oneindig uitzicht en de trap fungeert als een sculptuur die de moderne en modieuze uitstraling van de spa benadrukt.

Naast het creëren van een esthetisch aantrekkelijke ruimte, waren er ook technische uitdagingen bij het realiseren van het ontwerp. Het overhangende ontwerp van de spa en het gebruik van holle houtnerf aluminium panelen zorgden ervoor dat de leidingen en bevestigingsmiddelen zichtbaar waren. Het ontwerpteam heeft echter slimme oplossingen gevonden om deze elementen te verbergen zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

Het ZY Foot Spa-project is een ware viering van kunst, natuur en design. Met zijn unieke artistieke elementen en warme sfeer biedt deze spa een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Het is een plek waar bezoekers kunnen genieten van een moment van rust en ontspanning.

Het ZY Foot Spa-project is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent het buitengewone vakmanschap en de innovatie die in dit ontwerp zijn verwerkt.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Fotograaf Ming Chen, ZY Foot Spa, 2020. Afbeelding 2: Fotograaf Ming Chen, ZY Foot Spa, 2020. Afbeelding 3: Fotograaf Ming Chen, ZY Foot Spa, 2020. Afbeelding 4: Fotograaf Ming Chen, ZY Foot Spa, 2020. Afbeelding 5: Fotograaf Ming Chen, ZY Foot Spa, 2020.

Auteursrechten behoren toe aan Ming Chen, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chuanjin Sun
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Ming Chen, ZY Foot Spa, 2020. Image #2: Photographer Ming Chen, ZY Foot Spa, 2020. Image #3: Photographer Ming Chen, ZY Foot Spa, 2020. Image #4: Photographer Ming Chen, ZY Foot Spa, 2020. Image #5: Photographer Ming Chen, ZY Foot Spa, 2020.
Projectteamleden: Chief Designer: Chuanjin Sun Assistant Designer: Jian Wang Tian Zhang
Projectnaam: ZY Foot Spa
Projectklant: Chuanjin Sun


ZY Foot Spa IMG #2
ZY Foot Spa IMG #3
ZY Foot Spa IMG #4
ZY Foot Spa IMG #5
ZY Foot Spa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp