Dongying: Een Cyberpunk-geïnspireerde Boutique Salon in Shanghai

Een unieke combinatie van intelligentie, geometrie en minimalistische technologie

In de wereld van kunst, architectuur en design is er altijd ruimte voor innovatie en experiment. Dongying, een boutique salon in Shanghai, is een perfect voorbeeld van een ontwerp dat de grenzen verlegt en een unieke esthetiek combineert met intelligente technologie. Ontworpen door Jason Chan, is Dongying geïnspireerd door de opkomende cyberpunk-cultuur en presenteert het een futuristische en verfijnde ruimte die de zintuigen prikkelt.

De inspiratie voor Dongying komt voort uit de opkomst van de cyberpunk-cultuur sinds de jaren 1960. Deze tegencultuur heeft zich verspreid van de Verenigde Staten naar Japan en andere delen van de wereld en heeft nu zijn weg gevonden naar de mainstream. Films, games, literatuur en kunstwerken zoals "Blade Runner 2049", "Ghost in the Shell" en "The Matrix" hebben de bouw- en ontwerpwijze beïnvloed. Dongying neemt deze cyberpunk-elementen als inspiratie en combineert ze met intelligente technologieën om een unieke en intrigerende ruimte te creëren.

Wat Dongying onderscheidt van andere salons is het gebruik van geometrische vormen en minimalistische technologie. De ruimte speelt met transparante geometrie en creëert een gevoel van desoriëntatie en visuele spanning. Het ontwerp maakt gebruik van materialen zoals geborsteld roestvrij staal, terrazzo, gekleurd gelamineerd glas, glazen bakstenen en LED-verlichting om een futuristische sfeer te creëren. De lijnen en vormen in de salon zijn een verlengstuk van de cyberpunk-elementen en stralen een gevoel van minimalisme en technologie uit.

De salon is opgedeeld in verschillende functionele gebieden die naadloos in elkaar overlopen. De hoofdingang en bar voldoen aan de functionele behoeften van de klanten en combineren tegelijkertijd artistieke visie met minimalistische technologie. Het productdisplaygebied is geïntegreerd met de receptie en maakt gebruik van transparant glas en lichtlijnen om de producten optimaal te presenteren. Het knipgedeelte is geïnspireerd op een kofferstoel en maakt gebruik van BOX-elementen. Het verf- en kleurgebied weerspiegelt de cyberpunk-esthetiek en maakt gebruik van glas als hoofdmateriaal. Voor de privacy van klanten is het wasgedeelte gescheiden door dubbele fluwelen gordijnen.

Het Dongying-project begon in maart 2020 in Shanghai en werd in augustus 2020 voltooid. Het ontwerp werd tentoongesteld in Shanghai in augustus 2020. Het is een perfect voorbeeld van hoe de cyberpunk-esthetiek kan worden toegepast op een commerciële ruimte en een unieke ervaring kan bieden aan klanten.

Het ontwerp van Dongying is erkend met de Bronze A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp van Dongying combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Dongying is een voorbeeld van hoe kunst, architectuur, ontwerp, innovatie en technologie samenkomen om een unieke en boeiende ervaring te creëren. Het ontwerp van Jason Chan is een viering van de cyberpunk-cultuur en een uitdrukking van de mogelijkheden van intelligente technologieën. Dongying is een salon die niet alleen de haren van klanten transformeert, maar ook hun zintuigen prikkelt en hen onderdompelt in een futuristische wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jason Chan
Afbeeldingscredits: CREATAR
Projectteamleden: Jason Chan
Projectnaam: Dongying
Projectklant: Jason Chan


Dongying  IMG #2
Dongying  IMG #3
Dongying  IMG #4
Dongying  IMG #5
Dongying  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp