Lam's Villa: Een Luxueuze Yacht-geïnspireerde Residentie in Hong Kong

Een Ontwerp van Chiu Chi Ming Danny

De majestueuze Lam's Villa in Kowloon, Hong Kong, is een ware eyecatcher. Met een indrukwekkend plafond van zes meter hoog is het interieur geïnspireerd op de luxe van een jacht. Het ontwerp van Chiu Chi Ming Danny maakt optimaal gebruik van dit imposante plafond om een gevoel van een cockpit op het dek te creëren.

De Lam's Villa is een unieke residentie die je niet snel zou verwachten in de betonnen jungle van Hong Kong. Het lijkt bijna alsof de villa in beweging is! Het ontwerp is geïnspireerd op de elegantie van een luxe jacht en straalt een gevoel van dynamiek uit.

Met behulp van het imposante plafond op de begane grond, heeft de ontwerper een indrukwekkende leefruimte gecreëerd die direct bij binnenkomst de gasten zal verbazen. Het dubbelhoge plafond vertelt een verhaal en weerspiegelt het overkoepelende ontwerpthema van de villa.

Om de connectie tussen binnen en buiten te versterken, heeft de ontwerper veel aandacht besteed aan de vloer-tot-plafond glazen schuifdeuren. Deze dienen als een subtiele afscheiding tussen de zitkamer binnen en het terras buiten, zonder de samenhang van de ruimte te verstoren. Het zorgvuldig ontworpen dakterras met een loungegedeelte, een bar en een groene zone is de ideale plek om sterren te kijken en cocktailfeestjes te organiseren. Hiermee wordt voldaan aan de wens van de bewoners voor een comfortabele, ongedwongen en interactieve woonomgeving.

De Lam's Villa is ontworpen als een privéclubhuis voor een jong stel dat regelmatig grote groepen familie en vrienden ontvangt. Het ontwerp van de leefruimte op de begane grond is geïnspireerd op een luxe jacht en straalt een gevoel van luxe uit. De ontspannen kleurtinten, gecombineerd met verschillende lagen verlichting en een slimme domotica-installatie, transformeren deze vier verdiepingen tellende residentie tot een chique hedendaags toevluchtsoord.

De vloer-tot-plafond glazen ramen leiden naar het ruime terras en de tuin, waardoor de zitkamer en het terras onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gasten kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen verblijven wanneer de bewoners barbecues of cocktailfeestjes organiseren. Daarnaast is het bar- en loungegedeelte voorzien van muziek en verschillende verlichtingseffecten, wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer.

Het ontwerp van de Lam's Villa is gerealiseerd tussen augustus 2018 en september 2020 in Kowloon Tong, Hong Kong. Het decor bestaat uit een verfijnd kleurenschema van brons en grijs, met eikenhouten afwerkingen die de ruimte een elegante charme geven. De gebogen vormen, geïnspireerd op de dynamiek van een jacht, zijn prominent aanwezig in het interieur. Het buitengebied wordt gedomineerd door grijze vloeren en groen, wat zorgt voor een compleet andere sfeer dan binnen.

Het ontwerp van de Lam's Villa kende enkele uitdagingen, zoals het creëren van een alternatieve buitenruimte op het dak. Het grijze vloeroppervlak en de modulaire meubels zorgen voor de juiste sfeer. Naast het loungegedeelte beschikt het dakterras ook over een goed uitgeruste bar en een groene zone, waardoor de bewoners barbecues of cocktailfeestjes kunnen organiseren. Het dakterras biedt ook een prachtig uitzicht op de omgeving, perfect voor sterrenkijken.

De Lam's Villa is een uniek project dat de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt en een gevoel van luxe en gastvrijheid uitstraalt. Het ontwerp van Chiu Chi Ming Danny heeft de ruimte omgetoverd tot een eigentijds toevluchtsoord dat perfect is voor ontspanning en entertainment.

De Lam's Villa heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Beeldcredits: Fotograaf Bobby Wu

Auteursrecht: Danny Chiu Interior Designs Ltd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chiu Chi Ming Danny
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Bobby Wu
Projectteamleden: Chiu Chi Ming Danny
Projectnaam: Lam's Villa
Projectklant: Chiu Chi Ming Danny


Lam's Villa IMG #2
Lam's Villa IMG #3
Lam's Villa IMG #4
Lam's Villa IMG #5
Lam's Villa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp