Luxe Woning Blinkt uit in Moderniteit en Comfort

Ezgi Gokce's ontwerp combineert esthetiek met functionaliteit

In een samensmelting van kunst en architectuur presenteert Ezgi Gokce een residentie die zowel modern als luxueus is. Het project, voltooid in 2023 in Bodrum, Turkije, is een toonbeeld van innovatief design.

In de Bright Luxe Modern Residence zijn het de heldere lijnen en horizontale architectuur die de inspiratiebron vormden voor Gokce. Zonder deze elementen zou de eenvoudige en vloeiende vormgeving niet mogelijk zijn geweest. De woning straalt harmonie uit dankzij de horizontale en ongecompliceerde lijnen, waarbij elk facet van het ontwerp zorgvuldig is bedacht om een esthetisch en functioneel evenwicht te bereiken.

Een bijzondere blikvanger is de op maat gemaakte openhaardmuur, versierd met porseleinen stenen en een basis van natuurlijke rotsformaties. Centraal in de woning bevindt zich een unieke hoek met plantenarrangement en kubusvormige verlichting, die samen een exclusieve sfeer creëren. Deze elementen benadrukken de unieke eigenschappen van het ontwerp.

De realisatie van het ontwerp omvat technologische hoogstandjes zoals een verborgen wijnvat in de eettafel en een subtiel geïntegreerde wijnfontein die een betoverende dimensie toevoegt. De openhaardbekleding, speciaal vervaardigd uit composietmaterialen, en de op maat gemaakte zitarrangementen tonen de esthetische en functionele diepgang van het ontwerp. Elk detail, zorgvuldig samengesteld met speciale materialen en ambachtelijke technieken, draagt bij aan de distinctiviteit en uniciteit van het project.

De ruimte beslaat 45 vierkante meter met een plafondhoogte van 300 cm, terwijl het eetgedeelte een indrukwekkende plafondhoogte van 4,30 meter heeft. De eetruimte kenmerkt zich door een naadloze tafel met een ingebouwde fontein die wijn schenkt, wat zorgt voor een ongeëvenaarde eetervaring.

Het ontwerp is het resultaat van een systematische benadering waarbij gebruikersbehoeften en -voorkeuren grondig zijn onderzocht. Prototypes zijn ontwikkeld en gebruikerstests uitgevoerd, met een focus op de nieuwste industrie-technologieën en duurzame materialen. De grootste uitdaging was het creëren van een uniek ontwerp dat trouw blijft aan de structurele integriteit van het bestaande gebouw.

De Bright Luxe Modern Residence is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van uitzonderlijke expertise en innovatie, en die bewondering, verbazing en verwondering opwekken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ezgi Gokce
Afbeeldingscredits: Ezgi Gokce
Projectteamleden: Ezgi Gokce
Projectnaam: Bright Luxe Modern
Projectklant: Lona Architecture


Bright Luxe Modern IMG #2
Bright Luxe Modern IMG #3
Bright Luxe Modern IMG #4
Bright Luxe Modern IMG #5
Bright Luxe Modern IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp