Wagamachi: Een Sauna en Bar Fusie van Luxe en Toekomstvisie

Shunsuke Ohe's Creatie Verandert de Sauna Ervaring

In het hart van een stad die zowel stedelijk als nostalgisch aandoet, heeft ontwerper Shunsuke Ohe een unieke sauna en bar gecreëerd die de grenzen van design en ontspanning verlegt.

Wagamachi, een project dat de traditionele Japanse sauna herdefinieert, is een ruimte waar stijl en comfort samenkomen. Deze locatie, die zowel een stedelijke als een nostalgische sfeer uitademt, biedt een ervaring die zowel vertrouwd als verrassend is. Het concept van de sauna is in Japan geëvolueerd van een eenvoudige toevoeging aan onsen naar een volwaardige, stijlvol ontworpen ruimte. Shunsuke Ohe heeft deze transformatie geleid door een omgeving te creëren die zowel luxueus als futuristisch is, en die de bezoekers meeneemt naar een andere dimensie.

De faciliteit bestaat uit een openbare sauna, een privésauna en een bar, allemaal ontworpen met een gevoel van luxe dat doet denken aan een high-end hotel. Het donkere, sfeervolle interieur creëert een gevoel van vervoering naar een buitengewone wereld. Bezoekers kunnen zich in deze ruimtes onderdompelen, of het nu is om dagelijkse vermoeidheid te verlichten, de stemming te verfrissen of simpelweg te genieten.

De realisatie van Wagamachi was een uitdaging op het gebied van technologie en design. Het plafond bestaat uit een combinatie van hout, stof en metalen panelen, terwijl de muren en vloeren een mix zijn van hout, tapijt, pvc-tegels en vinyl. Dit alles draagt bij aan de unieke sfeer en ervaring van de sauna.

De privésaunaruimtes zijn kleiner dan de openbare sauna's, maar bieden een sfeer van grandeur met muren bedekt in koraalroze en steentegels, en subtiele indirecte verlichting. De aangrenzende badkamers en ontspanningsruimtes bieden een complete privacy en een buitengewone ervaring.

De verlichting speelt een cruciale rol in de ambiance van Wagamachi. In de openbare saunaruimtes zorgt de indirecte verlichting in combinatie met de ongewone toepassing van houten planken aan het plafond en de muren voor een futuristische uitstraling. De ontspanningsruimte is bijzonder opmerkelijk met licht dat varieert van helder naar donker, waardoor bezoekers in een andere dimensie lijken te stappen.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Wagamachi lagen vooral in het functioneel verbergen van de mechanische, sanitaire en klimaatbeheersingsinstallaties. Een goede ruimte in de ware zin van het woord kan alleen worden bereikt als deze compatibel is met functionaliteit, niet alleen met design.

Wagamachi is niet alleen een triomf van esthetiek, maar ook van technische bekwaamheid, en is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die blijk geven van uitzonderlijke expertise en innovatie.

Fotograaf NANA TAJIMA van ToLoLo studio heeft de essentie van Wagamachi vastgelegd, waarbij het intellectueel eigendom van LUSTYdesign Inc. wordt gerespecteerd en beschermd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHUNSUKE OHE
Afbeeldingscredits: Photograph : NANA TAJIMA by ToLoLo studio
Projectteamleden: SHUNSUKE OHE
Projectnaam: Wagamachi
Projectklant: Shunsuke Ohe


Wagamachi IMG #2
Wagamachi IMG #3
Wagamachi IMG #4
Wagamachi IMG #5
Wagamachi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp