Uniek Tijdloos Ontwerp Verenigt Kunst en Functionaliteit

Renovatie van een 37-jarige woning door Tzu Cheng Huang

In een wereld waar ruimte en licht als luxe worden beschouwd, toont Tzu Cheng Huang hoe een doordachte renovatie een woning kan transformeren tot een naadloze samensmelting van esthetiek en functionaliteit. De 'Unique Timeless' residentie belichaamt een natuurlijke stijl en slimme opbergoplossingen.

In de studieruimte van het appartement zijn fysieke compartimenten verwijderd en is glas gebruikt om het zicht onbelemmerd te maken en het lichtbereik effectief te vergroten. Daarnaast is er, om een ontspannen sfeer te creëren, slim gebruik gemaakt van de overgebleven hoekjes in het oorspronkelijke huis. Opbergruimte is naadloos in de ruimte geïntegreerd, wat resulteert in een esthetiek die zowel natuurlijk als zuiver is.

Deze 37 jaar oude woning is opgeknapt met zachte melktheekleuren, boogelementen en naadloze vloermaterialen, wat zorgt voor een eenvoudige en betekenisvolle visuele ervaring. De functionele inrichting is afgestemd op de unieke werk- en levensstijl van de eigenaar en zijn vrouw, inclusief een draaibare TV-wand die niet alleen de grenzen van de woonkamer, eetkamer en studeerkamer doorbreekt, maar ook meerdere functies heeft zoals displayopslag, audiovisueel entertainment en een werkscherm.

Met zachte en warme kleuren als basis, gecombineerd met de zachtheid van gladde booghoeken en spiegelachtige oppervlakken, worden de scherpe randen en hoeken in de ruimte verzacht en wordt het daadwerkelijke ruimtelijke gevoel vergroot. De verborgen opbergontwerpen bereiken daarnaast een harmonieuze balans tussen functie en zicht.

De interactie met het ontwerp begint bij de verandering van zitrichting in de woonkamer en de draaibare instelling van de TV-wand. Een enkele functie wordt gebruikt en gedeeld in drie ruimtes, wat de interactie in het gezinsleven vermindert. Door het lichte, holle ontwerp wordt de open displayfunctie gedeeld en wordt verlichting bereikt; bovendien wordt de studiecompartiment vervangen door glasmateriaal om het voordeel van verlichting te maximaliseren.

Deze 96 vierkante meter grote residentiële woning met 2 slaapkamers, 2 badkamers en een studeerkamer is een toonbeeld van hoe oud en nieuw harmonieus kunnen samengaan. Het project, gestart in november 2022 en voltooid in maart 2023 in Taiwan, is een voorbeeld van duurzaam en gezond leven. Natuurlijke, pure en milieuvriendelijke materialen zoals minerale coatings, kunstcement, rotan en hout verminderen de toxiciteit en vervuiling die vaak gepaard gaan met decoratieprojecten.

De 'Unique Timeless' residentie heeft een Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. De prijs wordt gewaardeerd voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TZU CHENG HUANG
Afbeeldingscredits: SOLE WAKE Design
Projectteamleden: HUANG TZU CHENG
Projectnaam: Unique Timeless
Projectklant: Sole Wake Design


Unique Timeless IMG #2
Unique Timeless IMG #3
Unique Timeless IMG #4
Unique Timeless IMG #5
Unique Timeless IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp