ReBud Healing Garden: Oase van Herstel

Ontwerp dat Natuur en Welzijn Verbindt

In de hectiek van het moderne leven biedt ReBud Healing Garden een unieke toevluchtsoord waar natuur en gezondheid elkaar ontmoeten. Jingling Zheng's ontwerp is een ode aan herstel en hoop.

De stedelijke omgeving kan een tol eisen van de geestelijke gezondheid. ReBud Healing Garden, ontworpen door Jingling Zheng, biedt een antwoord op deze uitdaging. Het is een plek waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de natuur en deelnemen aan activiteiten die het welzijn bevorderen. Het ontwerp van de tuin is geïnspireerd op de kracht van de natuur om te helen en is een toonbeeld van inclusiviteit en duurzaamheid.

ReBud onderscheidt zich door zijn veelzijdige activiteitenaanbod, van yoga en muziek tot leesclubs en schildersessies in de buitenlucht. Het ontwerp van de tuin en de bijbehorende branding zijn doordrongen van drie kernwaarden: mindfulness, compassie en veerkracht. Het logo, met een hartvormige bloem omarmd door bladvormige handen, symboliseert de zorg en aandacht die in ReBud gestoken zijn.

De realisatie van ReBud maakt gebruik van duurzame technologieën en materialen. Zo zijn de toegangstickets niet alleen een entreebewijs, maar ook een drager van dagelijkse helende tips en herbruikbaar als onderzetter. Dit benadrukt de inzet van ReBud voor milieubewustzijn en groen leven. Het project, gestart in New York in februari 2023, werd in april van hetzelfde jaar voltooid.

Onderzoek naar de branding van andere botanische tuinen en het gebruik van duurzame materialen vormden de basis voor het ontwerp van ReBud. Een uitdaging was het creëren van duurzaamheid in alle aspecten van de tuin. Zo zijn de tickets en promotiematerialen ontworpen om meervoudig gebruikt te worden, waardoor bezoekers worden aangemoedigd om ze te bewaren en hergebruiken.

ReBud Healing Garden is niet alleen een plek van schoonheid en rust, maar ook een platform voor educatie en gemeenschapsvorming. Het is een plek waar hoop kiemt, herstel bloeit en een gevoel van verbondenheid gedijt. Met zijn bekroning met een Bronzen A' Design Award in 2024, erkent de wereld de bijdrage van ReBud aan de verbetering van de kwaliteit van leven en het welzijn van zijn bezoekers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jingling Zheng
Afbeeldingscredits: Jingling Zheng
Projectteamleden: Jingling Zheng
Projectnaam: Rebud Healing Garden
Projectklant: Jingling Zheng


Rebud Healing Garden IMG #2
Rebud Healing Garden IMG #3
Rebud Healing Garden IMG #4
Rebud Healing Garden IMG #5
Rebud Healing Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp