Evoluwe: Een Innovatieve Branding Project dat Samenwerking en Evolutie Benadrukt

Een Unieke Benadering van Klantenservice Consulting

Om het idee van continue en gezamenlijke evolutie over te brengen, maakt het symboolontwerp voor het adviesbureau op een opvallende manier gebruik van de initialen "E" en "W" van het bedrijf, samen met drie essentiële momenten die hun adviesproces definiëren.

Het letter "E" staat voor evolutie en duidt op groei, transformatie en ontwikkeling. Het gebruik van het woord "we" benadrukt een gedeelde evolutie, waarbij vooruitgang samen wordt geboekt.

Het Evoluwe branding project is ontwikkeld voor een klantenservice adviesbureau, maar wat het onderscheidt is dat het vanaf het begin tot voltooiing is ontwikkeld met actieve deelname van zowel de eigenaar van het bedrijf als haar klanten. Dit betekent dat het project de merkdoelstelling en essentie van het bedrijf vanaf de eerste stadia met zich meedraagt, wat het nog specialer maakt.

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe merknaam overeenkomt met de verwachtingen van het doelpubliek, heb ik een enquête gehouden onder de belangrijkste klanten van de oprichter. Gegevensverzameling was een cruciale stap in het validatieproces. Het merkcreatieproces volgde de gouden ratio-methodologie, wat zorgde voor consistentie in digitale en fysieke materialen en tegelijkertijd de zichtbaarheid en integriteit van het merk verbeterde.

De verpakking heeft een zeshoekige vorm die is geïnspireerd op het geometrische ontwerpconcept van het logo. De creatie van het symbool heeft invloed gehad op de vorm van de verpakking. Het gedrukte materiaal heeft een matte laminaatafwerking met een zachte aanraking, met 300 g mat gecoat papier.

De essentie van het merk portretteert een ondernemende vrouw in de adviesbranche, een veld dat in de regio van de oprichter ontbreekt aan een gepassioneerde professionele onderneming. Evoluwe heeft als doel het proces te vereenvoudigen en tegelijkertijd de nieuwsgierigheid van lokale zakenmensen te wekken over agile methodologieën en co-creatie. Klanten worden betrokken bij besluitvorming en creatieve processen vanaf het eerste contact en worden zo belangrijke medewerkers in de evolutie van hun bedrijf.

Het project begon in december 2021 in Brazilië en werd in april 2022 afgerond in Brazilië.

Om dit ontwerp te realiseren, heb ik uitgebreid onderzoek gedaan. Het bedrijf streeft ernaar zich te vestigen als een aanbieder van innovatieve en betrouwbare klantenservice-oplossingen. De enquête heeft tot doel feedback te verzamelen over de naam, inclusief de aantrekkingskracht, memorabiliteit en associaties met de missie en waarden van het merk.

Om dit doel te bereiken, hebben we een online enquête gehouden onder een steekproef van 20 personen. De resultaten toonden aan dat de naam "Evoluwe" over het algemeen goed werd ontvangen door de deelnemers. 76% van de deelnemers vond de naam aantrekkelijk, terwijl 80% van de deelnemers de naam memorabel vond.

De enquêteresultaten leverden waardevolle inzichten op in de percepties en associaties die de naam "Evoluwe" oproept. De meest voorkomende associaties met de naam waren innovatie, groei en evolutie, die overeenkomen met de missie en waarden van het merk.

Het moeilijkste deel was het bedenken van de naam. In het proces waren er enkele moeilijkheden met andere namen. Maar uiteindelijk werden deze overwonnen door naamonderzoek en samenwerking met de eigenaar en haar klanten. Uiteindelijk zorgde het hebben van een solide naam die het bedrijf in zijn essentie vertegenwoordigde ervoor dat mijn inspiratie kon stromen.

Jonathan liet zich inspireren door de naam en essentie van het bedrijf Evoluwe om de branding te creëren. In de symboliek werden geometrische vormen gebruikt om een minimalistisch symbool te creëren. Het eerste element, een vierkant, vertegenwoordigt het moment waarop de consultancy van Evoluwe de behoeften van haar klanten begrijpt voor procesverbetering. Het tweede element toont een vorm die is getransformeerd ten opzichte van de eerste, met één afgeronde hoek, wat het begin van de transformatie symboliseert. Het laatste element toont dezelfde vorm met twee afgeronde hoeken, wat de evolutie van een proces binnen een bedrijf symboliseert.

Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creatief en opmerkelijk professioneel, die uitblinken in expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jonathan Nacif de Andrade
Afbeeldingscredits: Jonathan Nacif de Andrade
Projectteamleden: Jonathan Nacif de Andrade
Projectnaam: Evoluwe
Projectklant: Jonathan Nacif de Andrade


Evoluwe IMG #2
Evoluwe IMG #3
Evoluwe IMG #4
Evoluwe IMG #5
Evoluwe IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp