Jalebi Times: Een Unieke Identiteit voor een Eigentijds IJsmerk

Een Nieuwe Benadering van Indiaas IJs

De liefde voor Indiase smaken en de fusie van culturen in India hebben geleid tot het concept van Jalebi Times. Het verpakkingsontwerp is geïnspireerd op straatverkopers in India die zoetigheden en hartige snacks verkopen in kranten. Bij Jalebi Times begrijpen we de smaakvoorkeuren van onze klanten en hun verlangen naar nieuwe smaken.

Jalebi Times is een eigentijds ijsmerk dat traditionele Indiase zoetigheden in ijsvorm aanbiedt. Het unieke visuele ontwerp is geïnspireerd op straatverkopers en spreekt het publiek aan. De verschillende smaken ijs geven een authentiek Indiaas gevoel.

Alle grafische elementen zijn gemaakt met behulp van Adobe Illustrator. De visuele stijlen zijn afgedrukt op verschillende materialen om een samenhangende uitstraling te creëren. Om de gelaagdheid van culturen uit te drukken, is het menukaart ontworpen in lagen, waarbij het voorste deel van de kaart gemaakt is van een doorschijnend materiaal.

De brand identity is ook doorgevoerd in de verpakkingen, zodat het publiek een band kan opbouwen met het merk. Jalebi Times biedt ook mondkapjes en tassen aan, zodat mensen de essentie van het merk kunnen uitdragen, zelfs buiten het ijs om. Dit heeft gezorgd voor populariteit onder het publiek.

Het project begon op 15 september als onderdeel van een schoolproject en werd op 3 oktober afgerond. Het onderzoek voor dit ontwerp richtte zich op de doelgroep van millennials in India, die op zoek zijn naar nieuwe en verrassende smaken. Het doel was om een unieke ervaring te creëren die zowel vertrouwd als vernieuwend aanvoelt.

Het ontwerp van Jalebi Times was een uitdaging, omdat het een straatgevoel moest overbrengen en tegelijkertijd een emotionele boodschap moest overbrengen. Met behulp van het ontwerpproces is het gelukt om een reis te creëren die perfect de emotionele boodschap overbrengt.

De identiteit van Jalebi Times is ontworpen om de unieke persoonlijkheid van een straatverkoper uit te drukken en een merkidentiteitssysteem te creëren dat kan worden toegepast op verschillende materialen. Het logo is geïnspireerd op de letter J en de draaibeweging van smaakpapillen tijdens het eten van ijs. De toon van de stem en het gebruik van typografie spelen met het Indiase gevoel op een eigentijdse manier, wat nostalgie oproept. Het kleurenschema en het contrast in het ontwerp vallen op in de drukke ijsmarkt. Elke smaak ijs wordt gepresenteerd op de verpakking, wat mensen verleidt om verliefd te worden op het merk.

Met trots kunnen we melden dat dit ontwerp de Iron A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt geprezen om de integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Raageshwari Kandaswamy
Afbeeldingscredits: Raageshwari Kandaswamy
Projectteamleden: Raageshwari Kandaswamy
Projectnaam: Jalebi Times
Projectklant: Raageshwari Kandaswamy


Jalebi Times IMG #2
Jalebi Times IMG #3
Jalebi Times IMG #4
Jalebi Times IMG #5
Jalebi Times IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp