Designthinkers: Een Visuele Representatie van het Ontwerpproces

Een Unieke Benadering van Conferentiematerialen

Ontwerp is als een doolhof, met onvoorspelbare wendingen, waar elke beslissing een project kan maken of breken. Om dit vast te leggen, heeft ontwerper Liying Wang een visuele representatie van het ontwerpproces gecreëerd als een doolhof, dat de verwarring en uitdagingen symboliseert waarmee ontwerpers worden geconfronteerd, waarbij elke beslissing leidt tot een ander resultaat. Het moedigt aan om grenzen te verleggen en innovatieve oplossingen te vinden, terwijl het het creatieve proces en de belonende uitdagingen viert. Het ontwerp leidt ons door het doolhof en benadrukt de eindeloze mogelijkheden die gepaard gaan met ons werk.

Designthinkers is een jaarlijkse conferentie met als doel diverse perspectieven samen te brengen om het proces van ontwerp en creativiteit te verkennen. Het thema voor 2018 was "Speak The Truth". Het hele ontwerpproces is als een onbekende reis, als een doolhof. We weten niet wat er zal gebeuren bij de volgende kruising. Ontwerpers zijn als die kleine magenta stippen, die hun eigen weg gaan.

Voor dit project werden verschillende materialen ontwikkeld voor de conferentie, waaronder een promotieposter, programma, website, applicatie, naambadge en conferentiesignalering. Elk materiaal is ontworpen met aandacht voor de thematiek van het jaar en de behoeften en interesses van de deelnemers.

De uitdaging was om een nieuw visueel systeem te creëren dat tegemoet komt aan de behoeften en interesses van de meerderheid van de deelnemers, terwijl het tegelijkertijd de organisatie helpt om het aantal deelnemers te vergroten en haar missie om het bewustzijn van visuele communicatie te vergroten te bereiken. Daarnaast was het een uitdaging om het proces van ontwerp en creativiteit visueel weer te geven en vergelijkbare emoties en reacties op te roepen bij het beoogde publiek.

Het resultaat is een verfijnd ontwerpconcept dat de complexiteit van het ontwerpproces en de creativiteit visualiseert en tegelijkertijd de emoties en reacties van het publiek aanspreekt. Het doolhof dient als een symbool voor de uitdagingen en onzekerheden van het ontwerpproces, terwijl het ook de oneindige mogelijkheden en beloningen van creatief werk benadrukt.

De conferentiematerialen, waaronder de poster en het programma, zijn gemaakt met behulp van Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe InDesign. De poster heeft een formaat van 18 bij 24 inch, terwijl het programma een formaat heeft van 13 bij 19 inch.

Het Designthinkers-project begon in september 2018 en werd in december 2018 afgerond in San Francisco.

Met zijn unieke benadering van conferentiematerialen heeft Liying Wang een bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie combineren, sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Designthinkers heeft laten zien dat ontwerp meer is dan alleen esthetiek. Het is een proces van ontdekking, uitdaging en innovatie. Met behulp van het doolhof als symbool heeft Liying Wang de complexiteit van het ontwerpproces op een boeiende en visueel aantrekkelijke manier weergegeven. Het ontwerp nodigt uit om grenzen te verleggen en nieuwe mogelijkheden te verkennen, terwijl het de waarde van creativiteit en de beloningen van het ontwerpproces viert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Liying Wang
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Liying Wang Image #2: Creator Liying Wang Image #3: Creator Liying Wang Image #4: Creator Liying Wang Image #5: Creator Liying Wang
Projectteamleden: Liying Wang
Projectnaam: Designthinkers
Projectklant: Liying Wang


 Designthinkers IMG #2
 Designthinkers IMG #3
 Designthinkers IMG #4
 Designthinkers IMG #5
 Designthinkers IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp