Blanc Water: Een Nieuwe Identiteit voor een Prestigieus Watermerk

Harel Koka's bekroonde ontwerp weerspiegelt de essentie van de Alpen

Blanc Water, een prestigieus watermerk dat puur mineraalwater uit de Alpen importeert, heeft een nieuwe identiteit gekregen dankzij het bekroonde ontwerp van Harel Koka. Het ontwerp weerspiegelt de essentie van de Alpen en illustreert de kenmerken en eigenschappen van het merk op een unieke manier.

Harel Koka heeft de bekende Alpen in het logo verwerkt, dat harmonieus samengaat met de typografie en kleuren. Het ontwerp roept een subliem gevoel van superioriteit op, kenmerkend voor een sterk bedrijf met hoge visie en ambities. Om het idee van een merk dat water uit de Alpen importeert over te brengen, was het noodzakelijk om de essentie ervan zeer sterk te weerspiegelen. De identiteit van Blanc, in al zijn details, is gerelateerd aan de aanwezigheid van het Alpenlandschap en de kleuren die daaruit voortkomen. Hierdoor is een consistente ontwerptaal gecreëerd.

Het idee was om het symbool en de kleuren van de Alpen te gebruiken om het merk te illustreren. Een schoon en vitaal grafisch teken, perfect voor een onafhankelijke identiteit. Het logo en het gecoördineerde ontwerp zullen worden toegepast op alle objecten van het bedrijf en op sociale netwerken om een ontwerpidentiteit te creëren.

Met de creatie van een nieuwe identiteit die een duidelijk, precies, modern en goed gekarakteriseerd ontwerp heeft, heeft het merk een veel sterkere impact op de consument en de markt. Hierdoor onderscheidt het zich van zijn concurrenten en valt het op als een merk met een duidelijke visie dat overal ter wereld beschikbaar is. Als gevolg hiervan kan het gemakkelijk worden herkend en gebruikt.

Het project werd ontworpen in december 2022 en ingediend in februari 2023 in Florence, Italië. Het onderzoekswerk werd gedaan toen alle details over het label in overweging werden genomen om ze allemaal terug te assembleren in een creatief concept. Het was een uitdaging om een ontwerptaal en branding te creëren voor een bedrijf met een visie en hoge ambities en om de essentie van een wereldwijd en toegankelijk bedrijf met gezondheidswaarde te weerspiegelen.

Blanc Water's nieuwe identiteit heeft de Iron A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Harel Koka
Afbeeldingscredits: Freepik source
Projectteamleden: Harel Koka
Projectnaam: Blanc Water
Projectklant: Harel Koka


Blanc Water IMG #2
Blanc Water IMG #3
Blanc Water IMG #4
Blanc Water IMG #5
Blanc Water IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp