Zhuliguan Hotel: Een Uniek Ontwerp dat Bamboecultuur omarmt

Een hotellogo geïnspireerd door de filosofie van Taoïsme

Inleiding

Zhuliguan Hotel is een uniek hotel dat zich richt op bamboecultuur. Het logo van het hotel is geïnspireerd door de Chinese traditionele filosofie van Taoïsme en presenteert een geleidelijke verandering. Het ontwerp is gemaakt door Zhongxiang Zheng, een getalenteerde ontwerper die de essentie van bamboe en de filosofie van Taoïsme heeft weten vast te leggen in een enkel logo. Het logo van Zhuliguan Hotel is een vereenvoudigde weergave van een huis in de vorm van een inktvlek. Het symboliseert de reis van een bamboeblad dat door de wind wordt meegenomen en verandert in een vogel. Deze transformatie weerspiegelt de groei vanuit het niets. Het patroon lijkt zowel op een bamboe als op een zwaluw, waardoor we een nieuw avontuur kunnen verwachten.

De kracht van het logo ligt in de dynamische verandering en de keuze voor zwart-wit als dominante kleuren. Dit versterkt de symboliek van de transformatie. In de postproductie is er gebruik gemaakt van kalligrafie en UV-technologie om het logo een moderne uitstraling te geven.

Het logo van Zhuliguan Hotel is toegepast op verschillende souvenirs, waaronder tassen, notitieboekjes en T-shirts. Op de notitieboekjes, tassen en T-shirts is de tekst "De dwaze vraagt meer en de wijze twijfelt niet" te vinden. Deze tekst is verfijnd en draagt bij aan het begrip van de symboliek achter het logo. De souvenirs zijn geliefd bij alle gasten, inclusief kinderen, en dragen bij aan de beleving van het hotel.

Het project voor Zhuliguan Hotel begon in juni 2017 in Hangzhou, China en werd voltooid in augustus 2018. Het logo is ontworpen door Zhongxiang Zheng, een ervaren ontwerper die bekend staat om zijn unieke en innovatieve ontwerpen. Het logo is geïnspireerd door de filosofie van Taoïsme en draagt de boodschap van groei en transformatie.

Het logo van Zhuliguan Hotel is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die voldoen aan professionele en industriële eisen en die innovatief en praktisch zijn. Het logo van Zhuliguan Hotel is erkend vanwege de integratie van de beste praktijken in de branche en de technische kenmerken die bijdragen aan een betere wereld.

Het logo van Zhuliguan Hotel is een uniek ontwerp dat de essentie van bamboecultuur en de filosofie van Taoïsme vastlegt. Het symboliseert groei, transformatie en de start van een nieuw avontuur. Met zijn eenvoudige en krachtige ontwerp is het logo een onderscheidend kenmerk van Zhuliguan Hotel.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhongxiang Zheng
Afbeeldingscredits: Image #1: Designer: Zhongxiang Zheng, Zhuliguan Hotel, 2019. Image #2: Designer: Zhongxiang Zheng, Zhuliguan Hotel, 2019. Image #3: Designer: Zhongxiang Zheng, Zhuliguan Hotel, 2019. Image #4: Designer: Zhongxiang Zheng, Zhuliguan Hotel, 2019. Video Credits: Designer:Mingyong Hou, Zhuliguan Hotel, 2020.
Projectteamleden: Zhongxiang Zheng
Projectnaam: Zhuliguan
Projectklant: Zhongxiang Zheng


Zhuliguan IMG #2
Zhuliguan IMG #3
Zhuliguan IMG #4
Zhuliguan IMG #5
Zhuliguan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp