Handan Zarsion: Een Nieuw Levenscentrum in Handan

Een Vergeten Industrieel Erfgoed Krijgt Nieuw Leven

Handan, China - Het voormalige glorieuze Handan Oxygenerator Factory, opgericht in 1946, is snel veranderd in een vergeten stedelijke ruïne door recente veranderingen in de industrie. Het land draagt de herinneringen van generaties met zich mee en heeft in een ogenblik ingrijpende veranderingen ondergaan.

Het Handan Zarsion project heeft als oorspronkelijke intentie om stedelijke vernieuwing te realiseren in een industrieel erfgoed met een lage industriële esthetische waarde, en nieuw leven te brengen in dit grote gebied van vergeten koude ruïnes en hoop en vreugde te brengen in de stad.

Het project is ontworpen om een stedelijk plein te vormen door afgeschuinde hoeken, om de grootste interactie en openheid te behouden. Het plein gevormd door afgeschuinde hoeken van het gebouw is niet alleen een displayplatform dat in harmonie is met de stad, maar ook een natuurlijk convergentiepunt van vitaliteit.

Gezien het feit dat dit een lang en smal stedelijk hoekperceel is, kan de "一"-vormige indeling perfect passen bij de algehele grenseigenschap. Een gloednieuwe grootschalige interface stimuleert sterk de vitaliteit van de stad.

Op de tweede verdieping van het gebouw zijn 18 metalen shuttle-vormige lamellen ingebed in de 8.400 breedte, als ritmische toetsen. Elke lamel draait 10 graden en is geïnstalleerd op een afstand van 450 intervallen, wat volledige overweging geeft aan de werkelijke functies en transparantie van het zicht.

Het zwart-witte moirépatroon wordt gevormd door de niet-uitgelijnde matrix. Wanneer er zonlicht is, zorgt het effect van licht en schaduw ervoor dat de tweedimensionale gevel van het gebouw een driedimensionale dynamiek van industriële esthetiek en een geometrische illusie presenteert, in plaats van een statische benadering. Dit geeft deze golvende lange interface een sterk gevoel van toekomst en fantasie.

Het Handan Zarsion project is een levendig centrum geworden dat een nieuw leven in de stad injecteert. Het is een plek waar bewoners kunnen praten, schaken, wandelen en hun honden kunnen uitlaten. Dit levendige pocketplein geeft de stad een nieuwe energie.

Het project begon in december 2019 in Handan City, Hebei Province, China en werd voltooid in maart 2020. Het is een van de vele updates in de stad, die meegaat met de ontwikkeling en verstedelijking van China.

Het Handan Zarsion project is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. Het project wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en toont een opmerkelijk niveau van excellentie en brengt positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.

Foto Credits: CreatAR Images, Shrimp Studio, Li Shengyang


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: UDIA Design
Afbeeldingscredits: Photo Credits: CreatAR Images, Shrimp Studio, Li Shengyang
Projectteamleden: RUF Architects Lead Architect:Qian Mingbo Design Team:Song Xinhua, Li Fucai, Zhao Yuanyuan, Zhang Zichao
Projectnaam: Handan Zarsion
Projectklant: UDIA Design


Handan Zarsion IMG #2
Handan Zarsion IMG #3
Handan Zarsion IMG #4
Handan Zarsion IMG #5
Handan Zarsion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp