De Hoofdkwartier van de Municipal Art Society: Een Uniek Stedelijk Monument

Een architectonisch meesterwerk van Yang Zhao dat de geschiedenis, cultuur en stedelijkheid van New York City viert

Geïnspireerd door de rijke historie en cultuur van drie belangrijke wijken in New York City, heeft architect Yang Zhao een uniek ontwerp gecreëerd voor het hoofdkwartier van de Municipal Art Society. Dit gebouw dient niet alleen als kantoorruimte, maar ook als een openbare burgerlijke ruimte waar burgers kunnen samenkomen en deelnemen aan diverse activiteiten.

De locatie van het project, op het kruispunt van de wijken Meatpacking, West Village en Chelsea, heeft een lange en complexe geschiedenis. Deze wijken hebben de Tweede Wereldoorlog, het postindustriële tijdperk, de hippiecultuur en de stedelijke vernieuwing van de 21e eeuw meegemaakt. Deze rijke historie heeft Zhao geïnspireerd om een uniek ontwerp te creëren dat past bij de stedelijke, historische, industriële en artistieke sfeer van de omgeving.

De Municipal Art Society is een non-profit organisatie in New York City die zich inzet voor doordachte stadsplanning en stedelijk ontwerp om de geschiedenis, cultuur en buurten te behouden. Het ontwerp van Zhao weerspiegelt deze missie door verschillende openbare ruimtes te creëren die naadloos aansluiten op de locatie en volledig open zijn voor de burgers van New York City.

Zhao heeft parametrische software gebruikt om de thermische isolatiematerialen, raamoppervlakken en schaduwgebieden te simuleren. Hierdoor kon de thermische comfort worden geoptimaliseerd door het ontwerp van de gevel gedurende het hele jaar. Bovendien zorgt de diameter van 1 ¼” van de openingen in de metalen panelen voor voldoende natuurlijke verlichting in de ruimte en biedt het een perfect interactief projectieoppervlak.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 2000 m2 en een hoogte van 22 meter. Het ontwerp is niet alleen bedoeld als kantoorgebouw voor de Municipal Art Society, maar ook als een openbare burgerlijke ruimte waar alle burgers kunnen samenkomen en deelnemen. De grootste uitdaging was om alle deelnemers te laten interacteren, leren en genieten, terwijl de lokale cultuur en geschiedenis wordt vertegenwoordigd.

Dit ontwerp van Yang Zhao werd bekroond met de Zilveren A' Architecture, Building and Structure Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitmuntend vakmanschap en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yang Zhao
Afbeeldingscredits: Yang Zhao
Projectteamleden: Yang Zhao
Projectnaam: Municipal Art Society Headquarters
Projectklant: Yang Zhao


Municipal Art Society Headquarters IMG #2
Municipal Art Society Headquarters IMG #3
Municipal Art Society Headquarters IMG #4
Municipal Art Society Headquarters IMG #5
Municipal Art Society Headquarters IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp